Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2016 yılından sonra AKP'de 'güç yozlaşması' yaşandığını söyledi. Bir grubun partiyi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'esir aldığını' ifade etti.

Ahmet Davutoğlu, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Başbakanlıktan 2016, AKP'den 2019 yılında istifa eden Davutoğlu, ayrılık sürecine ilişkin olarak şunları söyledi:

Belirli aşamaya geldi ki güç yozlaşması AK Parti'yi esir aldı. Bu şu demek: Güce öylesine alışırsınız ki bir müddet sonra o güç sizin sanki doğuştan hakkınız gibi, sanki devredilmeyecek bir hak gibi görünmeye başlanır ve siz o gücün cazibesiyle doğru olanı değil de o anda sizin gücünüzü tahkim edecek neyse onu yapmaya başlarsınız. Aslında benim ile Sayın Erdoğan'ın ve AK Parti'nin yollarının ayrıldığı yerde burada oldu.

AKP'nin 2012'li yıllardaki başarısını devam ettirmek için müdahale etmek istediğini Belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

Ben güç yozlaşmasına karşı gördüğüm bozulmaya karşı ve AK Parti'nin tekrar doğru bir eksende, dünyaya entegre olan, Avrupa'yla bütünleşen, üretim odaklı olarak ekonomiyi yolsuzluklardan arındıran bir süreç başlatmak istedim: İhtilaf orada başladı.

Benim temsil ettiğim düşünce güç yozlaşmasına karşı şeffaflaşmayı, siyasi ahlakı, imar yolsuzluklarını ortadan kaldıran bir reform planlarken AK Parti'yi 3 Kasım 2002den 2015' e kadar getiren o süreci tekrar rayına, tren raydan çıkmaya başlamıştı.