Arızalı bir cihazı almak için 25 Şubat günü Hattat Holding Yönetim Kurulu üyesi İpek Hattat’ın evine giden kurye Renas Demirbaş, evde alıkonularak darp edilmiş, savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Hattat’ın ‘konutta birden fazla kişi ile yağma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘mala zarar verme’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından 32 yıla kadar hapsi istenmişti.

Sabah’tan Dilek Yaman Demir’in haberine göre Hattat’tan ilginç de bir adım geldi. Hattat, yargılama devam ederken bir dilekçe sunarak genç emekçinin kırılan telefonunun zararını gidermek istediğini belirtip kuryeye ait banka bilgilerini talep etti. Hattat’ın avukatı ''Banka bilgilerinin tarafımıza verilmesi ya da uygun görülecek başka bir yöntemin bize bildirilmesini istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
İpek Hattat, tabletini tamir edemediğini iddia ettiği şirketin kuryesi Renas Demirbaş’ı evinde alıkoyup şoförü ve sevgilisiyle eziyet etmişti. Telefon firmasının sahibi ise olayı “Arızalı tableti almak için Hattat’ın evine şirketimizin kuryesi Renas’ı gönderdim. Renas oradan beni aradı. Sonra telefonunu elinden aldılar, bir daha da ona ulaşamadım. Polisi aradım. Ardından Renas’ın telefonunu açan İpek Hattat, ‘Yiyorsa karşıma çık, çocuk burada bembeyaz oldu, seni bekliyor abisi’ dedi. Hattat bana, dolandırıcı dedi, hakaret ve küfür etti. Kendisinden şikayetçiyim”  sözleriyle anlatmıştı.