Toplumsal Haber Merkezi

AKP Balıkesir teşkilatının kuruluşundan bu yana bir çok görev üstlenen Murat Adısanoğlu sessiz sedasız istifa etti. Adısanoğlu Altıeylül Belediye Başkan Vekili olarak görev yapıyordu.

Adısanoğlu, istifasını şu sözlerle duyurdu:

  • 2001 yılından bu yana Balıkesir’de kurucuları arasında yer aldığım, il ve ilçe yönetimleri başta olmak üzere partimizin her kademesinde, verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya özen gösterdim. Başta Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a ve ülkemize hizmet davasına hep sahip çıktık.
  • Geldiğimiz bu son süreçte gördüğümüz usulsüzlükler, yapılan yanlışlar, haksızlıklar ve benzeri olaylar, şahsımı ve benim gibi düşünen arkadaşlarımı hizmet üretemez hale getirmiştir.
  • Partimizin icraat makamlarına bir şekilde nüfuz etmiş kişiler, bu davanın gerçek neferlerini ikinci plana atmaya, hatta baskı kurarak itibarsızlaştırmaya çalışmıştır. Ülkemize olan hizmet aşkımız bu ve benzeri olaylar yüzünden, buna sebep olan kişiler yüzünden asla ve asla bitmeyecektir.
  • Bu uzun soluklu süreçte ülkemize ve Balıkesirimize beraber hizmet etme şansı bulduğum tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, gördüğüm luzüm üzerine kuruluşundan bu yana üyesi olduğum AK Parti’den istifa ettiğimi tüm Balıkesir kamuoyuna saygıyla duyururum.

Adısanoğlu’nun istifası ile AKP’nin Altıeylül Belediye Meclisi’ndeki üye sayısı 15’e düştü. Meclis’te CHP’nin 7, MHP’nin 5, İyi Parti’nin 4 üyesi yer alıyor.

ADISANOĞLU KİMDİR?
Murat Adısanoğlu, 1976 yılında Balıkesir’de doğdu. İlk ve orta öğretimini Balıkesir’de tamamladı.

Siyasi hayatına AK Parti’nin kuruluş yıllı olan 2001 yılında başladı.

5 dönem Merkez İlçe Yönetim Kurulu, bir dönem İl Yönetim Kurulu üyesi, iki dönem Belediye Meclis üyeliği görevlerinde bulundu.