Diyarbakır’da temaslarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kürt partilerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş başkanları, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürt Demokratlar Platformu (PDK-Bakur), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ve Azadî Partisi temsilcileri katıldı. Toplantıda HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, İmam Taşçıer, Alican Önlü, Nusrettin Maçin ve Nejdet İpekyüz’de hazır bulundu.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, pandemi gerekçesiyle uzun zamandır Kürt siyasi partileriyle bir araya gelemediklerini söyledi. Bu tür toplantıların ilerleyen süreçlerde daha fazla olacağı bilgisini veren Aydeniz, alınacak kararların toplantı sonrası kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı. Aydeniz’in açıklamasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Yapılan toplantının ardından KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş ile HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar açıklamalarda bulundu.

‘KÜRDİSTANİ İTTİFAK’ KALICILAŞACAK
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kürdistani İttifak partileriyle yapılan toplantıda önemli kararlar alındığını savundu. Toplantıda pek çok konunun tüm açıklığıyla konuşma fırsatı bulduklarını belirten Sancar, “Bizler çok yararlandık bu görüşmeden bazı somut kararlar alma memnuniyetiyle ayrılıyoruz. Öncelikle seçime dönük bir ittifak olarak ortaya çıkan platformun, bundan böyle kalıcı hale gelmesi için çalışmaların yoğunlaştırılması konusunda görüş birliği oluştu. Esasen seçimlerden sonra bu yönde görüşmeler yapılmıştı ama ilk defa bugün ‘Kürdistani İttifakı’ın kalıcı hale gelmesi açıkça ve somut bir şekilde konuşuldu. Ve ilk adım bugün atılmış oldu” dedi.

TOPLANTI TARİHİ BELİRLENECEK
Toplantıdan, Kürdistani İttifakın kalıcı hale getirmek amacıyla somut çalışmalar yapılmasına dönük kararlar çıktığını anlatan Sancar, “Bugünkü toplantıyı bu yönde bir başlangıç olarak görüyoruz. Bundan sonraki toplantının tarihini mevcut sekreterya belirleyecek, o toplantıda bugün alınan karar gündemin tek maddesi olacak ve bu madde etrafında, bu gündem etrafında somut çalışmalar yapılacak. Elbette büyük önem verdiğimizi tekrar söylemeye bile gerek görmüyorum” diye konuştu.