İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla, Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘Kabe fotoğrafını yere serildi” iddiasıyla ilgili dört kişi gözaltına alındı. Bakan öğrencilerin gözaltına alınmasını nefret dili kullanarak, “Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı” sözleriyle duyurdu.

KÂBE’Yİ PASTA YAPIP YEMİŞLER
Öte yandan Tekirdağ’da da hac ve umre organizasyonu yapan bir şirketin ise 2013 yılında AKP İl Başkanı Ahmet Kambur’un da katılımıyla Kâbe şeklinde pasta kestiği ortaya çıktı. 2015 yılında ise Tokat’ın Zile ilçesinde müftülüğün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde üzerinde Bakara Sûresi bulunan Kuran şeklinde bir pasta yapıldığı belirtildi.

AKP’Lİ İL YÖNETİCİLERİ DE KATILMIŞTI
Gazete arşivlerine göre, 2013 yılında hac ve umre organizasyonu düzenleyen bir firmanın açılışında dönemin Tekirdağ AKP İl Başkanı, eski Tekirdağ AKP Milletvekili ve AKP il yönetim üyesi Ahmet Kambur, eski Hayrabolu AKP Belediye Başkanı aynı zamanda Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanı Şenol Çelikayar ve firma sahibi Ramazan Özsarı’nın katılımıyla Kâbe şeklinde pasta kesildi.

HİCRET PARKURU
Kamuoyunda daha önce de Tokat’ın Zile ilçesinde Kuran şeklinde pasta kesilmesi, Üsküdar’da Kâbe maketi, Tuzla’da ‘Hicret parkuru’ gündeme gelmiş, eleştiriler üzerine Üsküdar’daki Kâbe maketi kaldırılmıştı.