FETÖ kumpaslarından olan Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy ve Askeri Casusluk davalarında 607 kişi yargılandı. Yargılananların çoğu askerdi. Bu davalar nedeniyle bazıları askerlik mesleğinden oldu bazıları da terfi alamadı. 

Davalar sonunda yargılananların tamamı beraat etti. Mağdur askerler maddi ve manevi yıkım nedeniyle tazminat talebiyle mahkemeye başvurdu. Bir nebze de olsa mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

150 MİLYON TL’Yİ AŞKIN ÖDEME
2017 ve 2018 yılında sona eren tazminat davalarında, kumpas mağduru askerler en düşüğü 50 bin en yükseği 1 milyon lira olmak üzere tazminat kazandı. Beraat eden 607 kişinin devletten alacağı ödemeler toplamda 150 milyon lirayı geçiyor.

MALİYE’DE ÖDENEK YOK
KRT’den Çağdaş Ulus’un haberine göre, mahkemeler, tazminatların Maliye Bakanlığı tarafından ödenmesine karar verdi. Bakanlığın itirazına rağmen de kararlar istinaf mahkemelerince onandı. Ancak aradan geçen süreye rağmen bu ödemeler yapılmadı. Maliye gerekçe olarak da ödeneğin olmamasını gösterdi.

Tazminatları alamayan askerler de avukatları aracılığıyla ödemelerin yapılması için icra müdürlüklerine başvuruda bulundu.

'EKONOMİK DAR BOĞAZI GÖSTERİYOR'
Mağdur askerlerin avukatlarından Ceza Hukukçusu Hüseyin Ersöz, ödemelerin yapılmamasını ekonomik dar boğaz olarak nitelendirdi.

Devlet mallarının haciz edilemeyeceğini belirterek, "Her ne kadar prosedür gereği ödeme için icra müdürlüğüne başvurulsa da haciz işlemi yapılamayacağından bu ödemeler için günlük faiz işleyecek. Devlet ödeme yapana kadar da beklenilecek" dedi.