Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Fox TV'de yayımlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına bu sabah canlı bağlanarak, Atatürk Havalimanı'ndaki pistlerin yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ersoy, İstanbul ve Atatürk havalimanlarının aynı hava koridorunu kullandığını bu nedenle Atatürk Havalimanı'nın "3 pisti olmasına rağmen 1,5 pist verimliliğinde" kullanılabildiğini söyledi.

Ersoy: "Yeni yapılan İstanbul Havalimanı ise 6 pist potansiyeline sahip olup paralel planlanması sebebiyle tamamı eş zamanlı kullanılabiliyor. İki havalimanını kıyasladığımız zaman İstanbul Havalimanı'nın kapasitesi 4 kat daha yüksek." ifadelerini kullandı.

'YANİ HAVALİMANI GEREKİYORDU'
Ersoy, "İstanbul'a yeni bir havalimanı gerekiyordu. 6 pistin aktif kullanıldığını düşünürsek, gelecek 50 yıl hatta 100 yıl herhangi bir havalimanına Avrupa yakasında ihtiyaç yok, kapasiteyi fazlasıyla karşılayacak seviyede." diye konuştu.

Yedek pistin açık tutulduğunu, deprem gibi acil durumlarda kullanılabileceğini belirten Ersoy, havalimanı açıkken bile bütün pistlerinin aktif olarak kullanılamadığı ve yıkılan pistin yeni havalimanının yaklaşma koridoruna giren pist olduğu bilgisini verdi.