Toplumsal Haber Merkezi

Dün, kullanıcıların konuşmalarının Google aramalarında çıkmasıyla yeni bir skandal yaratan WhatsApp son dönemdeki gizlilik sözleşmesi ile ilgili açıklama yaptı ve iddiaları reddetmeyi sürdürdü. Aynı dakikalarda WhatsApp uygulaması hakkında yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlatıldı.

Twitter'dan yapılan açıklamaya göre, “Bazı söylentilere değinmek ve yüzde 100 net olmak istiyoruz. Özel mesajlarınızı uçtan uca şifreleme ile korumaya devam ediyoruz. Gizlilik politikasındaki güncelleme, arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini etkilemez” ifadeleri kullanıldı.

'DEDİKODULARA İNANMAYIN' DEDİLER AMA...
WhatsApp insternet sitesinde "Yakın zamanda gizlilik politikamızı güncelledik ve çok sayıda düşünceli soru aldık. Bazı dedikodularla birlikte, aldığımız bazı soruları cevaplamak istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, "Gizlilik politikamızdaki güncellemenin, arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini hiçbir şekilde etkilemediğini açıklığa kavuşturmak istiyoruz. Bunun yerine, bu güncelleme isteğe bağlı olan, verileri nasıl topladığımız ve kullandığımız konusunda daha fazla şeffaflık sağlayan WhatsApp'ta bir işletmeye mesaj göndermeyle ilgili değişiklikleri içerir" denildi.

WHATSAPP'A İNCELEME
Öte yandan, Kişisel Verileri Koruma Kurulu, WhatsApp uygulaması hakkında yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlattı.

DÜNKÜ SKANDAL NEYDİ?
Dün ise WhatsApp'taki özel konuşmaların, kullanıcı kimlikleri ve grupların Google aramalarda gözükebildiği ortaya çıkmıştı. Google Arama aracılığıyla WhatsApp'da özel grup sohbetlerinin görüldüğü bir Hindistanlı İnternet Güvenliği Araştırmacısı tarafından ortaya konuldu. Aynı sorunun 2019'da düzeltilmiş olduğu ve tekrar ortaya çıktığı söyleniyor.