Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Zafer Partisi ve Adalet Partisi’nin üçüncü ittifakta anlaşma yolunda olduklarını yazdı.

Bayer, siyasi kulislerin hareketlendiğini belirttiği yazısında

Yeni ittifakın görüşmelerinin Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi ile Dr. Vecdet Öz’ün Adalet Partisi arasında yapıldığı ortaya çıktı. Öz, Özdağ’ın Suriyeli mülteciler dahil bütün görüşlerine katıldığını söyledi.

İTTİFAKIN HEDEF KİTLESİ

Bayer, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ün açıklamalarını da aktardı. Önümüzdeki seçimin Cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle otokratik anlayış arasında geçeceğini söyleyen Öz, şunları kaydetti:

Bu seçimle birlikte ülkemiz ya Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine ve kodlarına geri dönerek yeniden parlamenter sistemle yönetilen laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olacak ya da mevcut otokratik anlayışın önü açılarak karanlığa sürüklenecektir. AP olarak böyle bir şeye izin vermemiz asla mümkün değildir.

Şunu asla unutmamak gerekir ki bu ülkede merkez sağa mensup dindar ve aynı zamanda Atatürkçü olan ciddi bir seçmen kitlesi vardır. Merkez sağda alternatif bir ittifak olmadığı için bizzat CHP’ye verilen büyük destek görülmektedir. Bu oylar sevgi oyu değil tepki oyudur; emaneten verilmiştir ve şu an açıkta beklemektedir. Bize göre bu oy oranı yaklaşık yüzde 25’tir. Cumhur İttifakı’na oy vermemekte kararlı lakin muhteviyatında kendini temsil edecek bir parti bulamadığı için ‘Millet İttifakı’na oy vermekte kararsız olan sağ ağırlıklı bu seçmen kitlesi muhatabını aramaktadır.