Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında son gelişmeleri değerlendirdi  ; Gezi Parkı davası üzerinden iktidar içindeki güç dengelerini kaleme aldı.

AKP'nin yargıyı tamamen kendi politik anlayışına uygun olarak yapılandırdığını belirten Bozkurt, "Örneğin Hak Yol’cular olarak yargı içinde kadrolaştığı söylenen yapının önünü açan kişinin Mustafa Şentop olduğu söyleniyor. Yargı operasyonlarında Şentop Erdoğan’ın en güvendiği isim" dedi.

Ardından şunları kaydetti:

TBMM Başkanlığını sağ kolu olarak görülen Binali Yıldırım’a bile bu güven nedeniyle vermedi. Yargıtay’da iktidarın etkisi dışındaki üye sayısının en çok 80/100 olduğu söyleniyor. Yargıtay’ın üye sayısı 370.

AYM'DE DURUM HAYLİ KARIŞIK

Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun Man adası açıklamaları nedeniyle aldığı tazminat kararlarının bozulmasıyla gözler Yargıtay’a çevrilmişti. Kararların ardından hemen ilgili dairelerde gerekli değişiklikler yapıldı ve Kılıçdaroğlu’nun bir başka dosyasında karar onandı. İktidarın elinde üyelere ilişkin çok net bilgilerin bulunduğu da anlaşılıyor. Anayasa Mahkemesi’nde ise durum hayli karışık. Erdoğan’ın atadıkları diye bir kategori yapamıyorsunuz. Çünkü bu atamaya çok zıt kararların altında onların imzası olabiliyor.