TOPLUMSAL HABER MERKEZİ

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, bugünkü köşesinde, “Müthiş bir haber” ara başlığında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Rahmi Turan, Saray’a yakın bir haber kayağından gelen haberi aktardığı yazısında, kaynağının “Sana müthiş bir haber vereceğim. Bomba gibi bir haber” dediğini ve 9 Kasım günü CHP’li çok önemli bir ismin Saray’a Erdoğan’ın huzuruna çıktığını belirtmişti.

Söz konusu kaynağın, Erdoğan’ın CHP’li isme, “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir” dediğini ve “Düşün, karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum!” şeklinde sözler söylediğini aktaran Turan, kaynağının isim de verdiğini ancak o CHP’li ismi aradığını ve ulaşamadığı için isim açıklamayacağını ifade etmişti.

CHP’li Muharrem İnce ise, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapmıştı.

İnce, Turan’ın bahsettiği CHP’linin ortaya çıkmasını, çıkmazsa da Rahmi Turan’ın o ismi açıklaması gerektiğini belirtmişti.

CHP’li Muharrem İnce, “CHP Genel Başkanını özgür iradeli kurultay delegeleri seçer, Saray CHP’ye müdahale edemez. Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın yazısında isim vermeden belirttiği kişi ortaya çıkmalıdır. Çıkmıyorsa Saray kapılarında CHP Genel Başkanlığı kovalayan o ismi Rahmi Turan açıklamalıdır” demişti.

Toplumsal Haber'in edindiği kulis bilgilerine göre, Rahmi Turan'ın kaynağından aldığı ve yazısında bahsettiği Erdoğan'ın huzuruna çıkan o ismin CHP'nin Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olduğu konuşuluyor.

Sarıgül, 31 Mart seçimleri öncesinde CHP'den istifa etmiş ve DSP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.

Ayrıca bu ismin CHP MYK içerisinden biri de olabileceği CHP kulislerinde konuşulurken öne çıkan bir diğer ismin ise CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen olduğu iddia ediliyor.