Ercan Çankaya

Tiktok'ta çektiği videolarda Erdoğan'a özenerek asabi tavırlar sergileyen, masa yumruklayan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, siyasette de bu 'özenme' durumunu devam ettiriyor. Sarıgül'ün Saray'a yakın politikası, parti kadrolarında ciddi rahatsızlık yaratmış durumda. 

TDP'nin İstanbul kadrolarındaki toplu istifa hazırlığını geçtiğimiz günlerde Toplumsal sayfalarında okumuştunuz.

'PARTİ İÇERİSİNDEKİ TEK ADAM YÖNETİMİ...'
İstanbul'dan önce Sarıgül'e bir kötü haber de Sivas il ve ilçe teşkilatlarından gelmiş; TDP'nin il ve ilçe kadroları 11 Haziran'da toplu olarak istifa etmişti. 

TDP Sivas İl Başkanı Serkan Erdem, Merkez İlçe Başkanı Murat Haksever ve İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Haksever sosyal medya hesaplarından yaptıkları duyuruda, "parti içerisindeki tek adam yönetiminden" rahatsızlıklarını dile getirerek istifa ettiklerini açıklamıştı.

Toplumsal'ın İyi Parti Sivas il teşkilatından edindiği kulis bilgisine göre istifa edenler önümüzdeki haftasonu İyi Parti'ye geçecekler. Geçişler, partide düzenlenecek bir törenle duyurulucak.

ZAFER PARTİSİ ÖRGÜTÜ DE İYİ PARTİ'YE GEÇMİŞTİ
İyi Parti Sivas il teşkilatı son aylarda dikkate değer bir yükseliş grafiği yakaladı. Geçtiğimiz aylarda Zafer Partisi'nin Sivas il teşkilatı da istifa etmiş, İyi Parti'ye katılmıştı. Bununla birlikte il yöneticileri, AKP'den de partilerine iki yüze yakın kişinin katıldığını söylüyor.