Erdoğdu’nun eski eşi Özge Pomen, ‘Özge’ ismiyle açtığı Twitter hesabından, cumartesi gecesi bir görüntü kaydı paylaştı.

Kayıtlarda Erdoğdu’nun, yeni eşi Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Tuba Torun’un parti meclisine girmesi için Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yla defalarca konuştuğunu söylediği duyuluyor. Erdoğdu, eski eşinin yayınladığı kayıt nedeniyle Twitter hesabından özür diledi.

Aynı hesaptan paylaşılan bir başka ses kaydında ise Erdoğdu’nun yeni eşi Tuba Torun’un, eski eşi Özge Pomen’le görüşmesi yer alıyor. Torun’un bu görüşmede, parti yönetimine girememesine “Dolarla vekil oluyorlar” diye tepki göstermesi sosyal medyada gündem oldu.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMESİ BEKLENMİYOR

Erdoğdu ve Torun’la ilgili tartışmalar sürerken, disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceği konusunda gözlerin çevrildiği CHP yönetiminden bu yönde bir karar çıkmadı.

BBBC Türkçe'den Ayşe Sayın’a konuşan parti kaynakları, Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nda da Erdoğdu konusunun gündeme gelmediğini söylüyor.

Ancak MYK toplantısı sürerken konuşan Faik Öztrak, “Sayın Erdoğdu’nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz” dedi.

CHP’de bu açıklama, Erdoğdu’ya ‘istifa çağrısı’ olarak yorumlandı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Erdoğdu ile Kılıçdaroğlu arasında herhangi bir görüşme olmadı ve olması da beklenmiyor.

Parti kulislerinde, Öztrak’ın açıklamasının bir anlamda ‘Kılıçdaroğlu’nun da görüşü’ olduğu belirtilerek, bunun aslında açık bir istifa çağrısı olduğu ve Erdoğdu ile Torun’un ‘gereğini yapmaları’ beklentisi dile getiriliyor.