Toplumsal Haber Merkezi

AKP iktidarının Saadet Partisi’ne uyguladığı markajı, Cumhur İttifakı’nın en küçük ortakları da İyi Parti’ye uyguluyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri Mustafa Destici’nin ziyaretinin ardından bugün de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İyi Parti’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ocak ayında katıldığı bir televizyon programında "Önünde CHP'nin HDP'nin olduğu bir ittifakta kim oraya geçerse geçsin bir sürü söylenecek sözler oluyor. İşte Saadet Partisi'nin yaşadıkları ortada. Dolayısıyla bunun da ortadan kalkması, kırılması bakımından... İşte sağ partiler, muhafazakar insanların olduğu bir üçüncü ittifak... Örneğin İYİ Parti olabilir, Demokrat Parti olabilir, Saadet Partisi de olabilir. Sayın Davutoğlu'nun partisi (Gelecek Partisi) de olabilir, Büyük Birlik Partisi olur, Yeniden Refah Partisi olabilir. Yani olabilir diye konuşuyorum ben. Böyle bir çerçeve çizildi, görüşme oldu gibi bir ifadem yok. Ancak olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Erbakan'ın bu sözleri dikkat çekmişti. Bunun üzerine Yeniden Refah Partisi'nden bugün yeni bir hamle geldi.

‘HERKESİ ZİYARET EDECEĞİZ’
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve beraberindeki heyet, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Erbakan görüşme sonrası yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde bazı partilerle görüşmeye devam edeceklerini belirterek, "Bütün siyasi partilerle diyalog halinde olmayı isteriz" dedi. Erbakan ayrıca Akşener'e, Necmetttin Erbakan’la çekilmiş fotoğrafını ve Yeniden Refah Partisi'nin Milli Kaynak Paketi kitabını hediye etti. Görüşme İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapıldı.

Ziyarette Akşener'e, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın; Fatih Erbakan'a, Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu, Genel Başkan Yardımcıları Sacit Günbey ve Naim Öztürk'ten oluşan heyet eşlik etti.