Toplumsal Haber Merkezi

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasını değerlendiren Gazeteci Meliha Okur, önemli bir iddia ortaya attı. Okur, "Bir Twitter hesabı Merkez Bankası Başkanın değişebileceğini söyledi. Ertesi gün bu tweet silindi" dedi.

Karar TV’de katıldığı bir canlı yayında Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve Merkez Bankası Başkanlığındaki görev değişimi hakkında konuşan gazeteci Meliha Okur, kulislere yansıyan havanın 200 baz değil, 350 baz puan artışı yapılabileceği yönünde olduğunu kaydetti.

Baz artışının sürpriz olduğuna dikkat çeken Okur şöyle devam etti:

Bu sürpriz yabancı yatırımcı için de yerli yatırımcı için de büyük bir hamleydi. Ama orada önemli bir şey daha oldu. O da, Bu toplantıdan yarım saat sonra bir Twitter hesabı çıktı.

S.U. isimli bir Twitter hesabından Merkez Bankası başkanının değişebilme iddiasının konuşulduğuna ilişkin bir tweetti bu. Yabancı yatırımcı ve yerli yatırımcı bu tweeti okudu ama çok fazla üzerinde durmadı.

Borsada hafif ibrede bozulma olmuştu. Ertesi gün olduğunda bu tweetin devre dışı bırakıldığını gördük, silinmişti. Ardından olanları biliyorsunuz. Bu bir tweet, bu bilgiyi görüyorum biliyorum ben.

BİRİLERİ GÜZEL PARA KAZANDI

Yalnız ben değil, finansın birçok aktörü de biliyor. Birileri bu gelişmeleri önceden haber aldı. O yüzden birileri borsada hisselerle ilgili o yükselişi aldı, 7,19lara gelmiş dolarla da yatırımını yaptı. Cumartesi sabaha karşı da Merkez Bankası değişikliği sürpriz bir biçimde geliverdi. Birileri güzel para kazandı.