KPSS lisans oturumundaki sorularla Yediiklim Yayınevi deneme sınavındaki birçok sorunun aynı olması nedeniyle başlayan soruşturma sürecinde yeni bir iddia ortaya atıldı.

Eğitim uzmanı Sadık Gültekin, Türkçe sorularında 'şifreleme' yapılarak yanıtların sorulara gizlendiğini öne sürdü.

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu görüldü. ÖSYM, iddiaların 'asılsız' olduğunu belirtirken; söz konusu yayınevi "Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok’ açıklamasını yaptı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışmaların odağında olan ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü gece yarısı Resmi Gazete'de tebliğ ederek görevden aldı. Aygün'ün yerine getirilen Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavın iptal edildiğini duyurdu. Öte yandan yayınevine ait 2 adreste arama başlatıldı. 

KPSS ile ilgili soruşturma sürerken yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Türkçe testinde şifreleme olduğunu söyleyen eğitim uzmanı Gültekin, "Şifrelemeyi ilk kelime ile son kelimede yapmışlar. Soruda cumartesi kelimesi geçiyor. 4. soru da C seçeneği Cumartesi C ile başlıyor. Albert Camu da Camu’yu vurguladığımızda vurguda ilk C seçeneği gelir, Doğru cevap C. Vebayı vurguladığımızda da ilk seçenek hangisi 'veBa' B. Doğru yanıt B" dedi.