Koronavirüs salgını tüm dünyanın bir numaralı gündemi olmayı sürdürüyor. Türkiye’de de, dün itibariyle 725 kişinin ölümüne neden olan koronavirüsle ilgili yaşanan bir takım ihmal iddialarına ise bir yenisi eklendi. Mersin’in Toros ilçesinde yaşayan Fatma Y. ve Bekir Y., geçen Mart ayı sonunda rahatsızlandı. Çiftte, koronavirüs belirtileri görüldü. Çift, 30 Mart günü Toros Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 72 yaşındaki Fatma Y. ile 75 yaşındaki KOAH hastası eşi Bekir Y.'de koronavirüs tespit edildi.

Y. çifti hastaneye yatırıldı, tedavilerine başlandı. Çiftin hastanedeki tedavileri sürerken 3 Nisan günü taburcu edilip evlerine götürüldü. Fatma Y. ve Bekir Y. evin ayrı odalarına alındı ve ev içinde karantina uygulandı.

BİR SAAT DOKTOR BEKLENDİ
KRT'nin haberine göre, 6 Nisan gecesi Fatma Y.  fenalaştı. Saat 01.00 sıralarında Toros Devlet Hastanesi’ne götürülen Fatma Y.’nin, birkaç gün önce korona tedavisini yapan doktor telefonla arandı ancak ulaşılamadı. Edinilen bilgilere göre bir saat kadar, doktorun Fatma Y. ile ilgilenmesi beklendi. Durumu giderek kötüleşen Fatma Y. bir kez daha hastaneye yatırıldı. Ancak gece 04.00’e doğru hayatını kaybetti.

ELBİSESİYLE GÖMÜLDÜ
Fatma Y.’nin bir yakını “Ortada ağır bir ihmal var. Fatma Y. vefat ettikten sonra kefenlenmedi bile. O gün hastaneye götürüldüğü elbiseleri ile defnedildi. Aile mezarlığına da değil, görevlilerin kendi belirledikleri bir yere defni yapıldı. Cenazesine 2-3 kişinin katılmasına izin verildi. Sorumlular hakkında gerekli tahkikatın yapılmasını istiyoruz” dedi.