Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, evde karantinada kalması gereken hastalara 'bileklik' ve 'kutu' uygulaması başlatılabileceğini söyledi.

Hızlı normalleşme adımlarının atılmasıyla Coronavirus vaka her geçen gün vaka sayısı artıyor. Dün yapılan açıklamaya göre Coronavirus nedeniyle can kaybı 7 bin 929'a yükselirken, vaka sayısı 312 bin 966 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, karantinada olması gereken hastalara yönelik yeni bir uygulama başlatacaklarını duyurdu.

BİLEKLİK TAKILACAK

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Bakan Koca, İki proje üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bakan Koca, ilk seçenekte olarak pozitif olan ve evde olması gereken her kişiye bileklik takılması fikrinin öne çıktığını belirtti. Uygulamaya göre; bileklik kişinin olması gereken yerden ayrıldığında alarmının ötmesiyle çalışacak.

İKİNCİ SEÇENEK 'KUTU' PROJESİ

Üzerinde durulan bir diğer önlem ise eve konulacak bir kutu. Hasta yine belirli bir sınırdan çıktığında merkeze uyarı sinyali gönderiliyor. Bakan Koca, iki projeden hangisinin hayata geçirileceği üzerinde çalışıldığını söyledi.