AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kendisine yöneltilen “Koronavirüs aşısı yaptıracak mısınız?” sorusuna yanıt veren Erdoğan "Aşı olmam konusunda bir sıkıntım yok. Sağlık için gerekeni yapar örnek olurum. Temennimiz bir an önce vatandaşlarımızı bu beladan kurtarmaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, günlerdir yurttaşların aklında soru işareti yaratan 'hangi aşı olunmalı?' konusuyla ilgili de BionTech CEO’su Uğur Şahin ile görüştüğünü belirterek “Olay sadece Çin değil. Çin’in dışında Rusya ile de görüşmeler var” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı 500 bin liralık tazminat davası hakkında da konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı "Şu anda Cumhurbaşkanlığı makamında olan bir kişi olarak her şeyden önce eleştiri değil hakaret seviyesine çıkan ifadeleri nedeniyle hukuk içinde bu kişiye gerekli hesap sorulmalıdır. Bu ülkede cumhurbaşkanı ve makamına nasıl konuşulur nasıl oraya mesajlar verilir bunu öğrenmesi lazım" açıklamasında bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "CHP istikametini kaybetmiştir. Bu istikameti toparlaması da artık çok zordur" ifadelerini kullandı. CHP'nin terör örgütleri ile kol kola yürüdüğünü iddia eden AKP'li Cumhurbaşkanı "Başından beri her zaman temiz belediyecilik, ahlaki belediyecilik gibi şeyleri konuşan bu zat tabanına, seçtiği elemanlara sahip olamadığının göstergesidir. İstanbul İl Başkanlığı'nı yürüten bayan çok ciddi bir cezai durumla karşı karşıyadır. CHP'nin bir defa şirazesi kaybolmuştur, çıkmıştır. CHP istikametini kaybetmiştir. Bu istikameti toparlaması da artık çok zordur. Terör örgütleriyle kol kola yürüyen bir CHP ile tanıştık. Millet İttifakı adı altında ne bulursa yanına alıp bir şeyler oluşturmaya gayret eden CHP, bundan sonraki süreçte de kendisini toparlayamayacaktır" dedi.