İddialar hakkında cevap veren Portakal, "Bir doygunluk noktasına ulaşmışsınız. Neden? Çünkü sizi rahatsız eden veya size rakip olabilecek bir kanal yok. Bir haber bülteni de yok. O yüzden bu bir tükenmişlik değil ama doygunluk vardı" ifadelerini kullandı.

Fox TV'den istifasıyla gündeme oturan gazeteci Fatih Portakal, FOX TV'den ayrılma süreci ve emekli olmasına ilişkin ortaya atılan iddialar hakkında YouTube kanalından açıklamalarda bulundu.

Fatih Portakal, "Herkes senaryo üretmekte serbest. Ama bazı cümleler var ki beni yaraladı. Hani derler ya içim üzüldü, içim acıdı" dedi. Kendisi hakkında "Korktu gitti" diye yorum yapanlara ilişkin konuşan Portakal, "Haber sunarken korkularım endişelerim yok muydu? Tabii vardı.

Portakal, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisinin tutuklanacağına ilişkin bir duyum aldığını ifade ederek, "15 Temmuz sonrasında beni de alıp götürecekler diye odamın kapısının arkasında spor çantamı hazırlamış , acaba polisler gelecek mi gelmeyecek mi diye beklemiştim. Günlerce o çanta orada durdu. Sonrasında gelen, giden olmadı. Ben kendimi bildiğim için olmayacağını da tahmin edebiliyordum " dedi.

"KORKUP KAÇTI DA ÇOK TUTARLI BİR SENARYO DEĞİL"
Portakal, "Şirkette, haber müdürlüğümü yapan arkadaşlarımın, haber genel yayın yönetmenimin veya genel müdürümün bir endişesi yok muydu? Onların da endişesi vardı. Çünkü korkusuz bir insan yoktur ama "Korkup kaçtı" çok da tutarlı bir senaryo değil. Çünkü ben Türkiye'nin en sert dönemlerinde de haber sundum. Yani korkup kaçma gibi bir düşüncem olmadı." ifadelerini kullandı.