Toplumsal Haber Merkezi

AKP Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Salih Saraç, jakuzide keyif yaparken çektiği bir video ile emekçi halkı aşağılamaya yeltendi. Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Saraç, görevinden istifa etti.

Sosyal medya AKP’li yöneticinin yoksulları aşağıladığı videoyu konuşuyor. AKP Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Salih Saraç, bir otelde girdiği jakuzi içinden video çekti. Saraç, videoda, “Lan Fakirler. Oğlum beni rahatsız etmeyin. Tamam mı? Biraz keyif ediyorum” ifadelerini kullandı. Saraç’ın paylaşımı kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve yurttaşların tepkisini topladı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Urfa'daki bir yerel site, Saraç’ın videonun yayılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ama konu hakkında yorum yapmadığını belirtti.

Konu hakkında AKP'nin il teşkilatından da bir açıklama gelmedi.

İSTİFA ETTİ
Gelen tepkiler üzerine Twitter hesabından bir açıklama yapan Saraç, espri yaptığını ve görüntünün sosyal medyaya 'kötü niyetli' bir şekilde sızdırıldığını savundu. Saraç başkanlık görevinden de istifa ettiğini açıkladı:

Saraç'ın duyurusu şöyle:

Değerli Şanlıurfalı Hemşerilerim, Kıymetli Basın Mensupları Bundan 2 yıl önce kendi WhatsApp grubumdaki yapmış olduğum bir espri kötü niyetli bir şekilde sosyal medyada paylaşılmıştır.

Ben burada bir kesimi aşağılayıcı ya da küçük düşürücü düşünerek kesinlikle hareket etmedim. Video gerçekten saf ve temiz bir niyet ile izlendiğinde ironi amaçlı çekilen bir video olduğu ve asla toplumun bir kesimini aşağılamak amacı gütmediği görülecektir.

Gelinen noktada konunun davamıza,partimize ve gençlik kolları teşkilatlarımıza zarar verdiğini görmekteyim. Bu sebeple Ak Parti Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden, halkımdan ve bu davaya gönül vermiş dava arkadaşlarımdan özür dileyerek ayrıldığımı bildiriyorum.