Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yarın Ankara Arena’da gerçekleştireceği 4. Büyük Olağan Kongresi’nin hazırlıkları tamamlandı.

Geleceğe Yürüyoruz” sloganıyla gerçekleşecek kongreye 30 bin partilinin katılımı bekleniyor.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER SANCAR VE BULDAN
HDP'ye yakın Mezopotamya Ajansı'nın servis ettiği bilgilere göre, Eş Genel Başkanların belirlenmesine dair Mutabakat Komisyonu’nun çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Mutabakat Komisyonu’nda tartışılan isimler arasında öne çıkan isimler Mithat Sancar ve Pervin Buldan olduğu ifade edildi.

Konuya ilişkin Mutabakat Komisyonu, ilerleyen saatlerde açıklama yapacak.

PARTİ MECLİSİ'NDE YENİ İSİMLER GÖREV ALACAK
Parti Meclisi’nde iki dönem kuralını esnetmeyen HDP’de yeni dönemdeki isimler Mutabakat Komisyonu tarafından son şeklini aldı. Parti Meclisi’nin bugün yapılacak toplantılarla son şekli verilecek.

Demokrasi Partisi (DEP) Mardin eski Milletvekili Ali Yiğit, akademisyenler Nuray Türkmen ve Nejla Kurul, Terzi Fikri’nin oğlu Naci Sönmez, Önder Alagedik, Gazeteci Ender Öndeş, Sosyolog Veli Saçılık, HDP eski Milletvekili Ferhat Encu ve KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Tahsin Yeşildere’nin yeni dönemde Parti Meclisi’nde görev alması bekleniyor.

KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK
HDP Grup Başkanvekilleri Fatma Kurtulan ve Saruhan Oluç, HDP Meclis Grup Amiri Mahmut Toğrul ve HDP Meclis Başkanvekili Mithat Sancar ile avukatların yer aldığı Kongre Koordinasyon Merkezi, illerden gelen yurttaşların kongreye gelene kadar yaşayabileceği sorunların çözümleri için çalışacak.

Kongre için Valiliğe yapılan başvurunun yanı sıra HDP’nin kongre salonu ve girişlerinde yaşanacak olumsuzlukları önlemek için 400 kişi ile güvenlik sağlanacak.