Edirne'nin sınır köylerinde günlerdir bekleyen göçmenler, soğuk, açlık, hastalık gibi pek çok sorunla baş etmeye çalışıyor. Türkiye Komünist Partisi (TKP) dün bir açıklama yaparak göçmen düşmanlığının insanlık suçu olduğunu, Yunanistan sınırında yaşanan drama elindeki olanaklar ölçüsünde müdahale edeceğini duyurdu.

Açıklamasında "Göçmen sorununun kalıcı ve esaslı çözümü açıktır: Suriye’deki insanlık krizi sonlandırılmalı, bu ülkenin kendi zenginlikleri ve insani birikimi üzerinde doğrulmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır" diyen TKP, ülkemize sığınmış olan Suriyeli milyonlarca emekçiyle dayanışmasını da ilan etti.

İLGİLİ - Gözümüzün önünde insanlık dramı: Sınırda bir göçmen daha öldürüldü!

TKP, Yunanistan sınırında yaşanan insanlık dramına elindeki olanaklar ölçüsünde müdahale edeceğini belirtirken, yurttaşları da bu yardım ve dayanışmanın örgütlenmesinde destek olmaya çağırdı.

Yapılan çağrıda, hafta sonu göçmenlere ulaştırılmak üzere bugün, yarın ve Cuma günü 19.00-21.00 saatleri arasında TKP binaları ve semt evlerinde yardım malzemelerinin toplanacağı söylendi.

Bu insalık ayıbıyla dayanışma için acil gerekli ihtiyaç malzemelerinin başında, battaniye, bebek bezi ve hijyenik ped geliyor.