Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, içinde yer aldığı siyasi platform Sosyalist Meclisler Federasyonu’nda (SMF) siyasi bir parti kurma tartışmalarının yapıldığını söyledi.

Diken'den Kemal Göktaş'ın haberine göre, bu konuda alınmış bir karar olmadığını belirten, “En azından dillendirilmeye ve tartışılmaya başlandı” diyen Maçoğlu, ‘Ovacık ve Dersim modeli’ni tüm ülkeye hakim kılma amaçlarının stratejik olduğunu, bunu örgütlemeye çalıştıklarını söyledi.

Maçoğlu, bazı basın gruplarının ‘Dersim’ ismi etrafında yaşanan tartışmayı kullanarak halkın kendilerine olan sempatisini bitirmeye çalıştıklarını ifade etti.

'Yeni parti tartışılıyor

Britanya’daki Oxford Üniversitesi’nde katıldığı panelden sonra Diken’e konuşan Maçoğlu, SMF üyesi olduğunu; TKP, Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Emek Özgürlük Cephesi ve SMF’nin bir araya geldiği Halk Dayanışması’nın adayı olarak seçildiğini söyledi.

Maçoğlu, “Bundan sonraki hedefiniz ne? Ülke siyasetine dair bir hamleniz, girişiminiz olacak mı?” sorusuna verdiği yanıtta, 35 yıldır Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun bir parçası olduğunu ve hiçbir zaman bu siyasetin dışında bireyselci tarzla hareket etmediğini vurguladı.

Maçoğlu “İçinde bulunduğunuz siyasetin bir parti kurma, ülke siyasetinde kendinizi gösterme planı var mı?” sorusuna ise “Konuşuluyor, tartışmalar oluyor, görüşülüyor. Hani şöyle bir durum değil… ‘Oldu’, ‘Bu süreçte olsun’ değil. En azından dillendirilmeye ve tartışılmaya başlandı” karşılığını verdi.