Toplumsal Haber Merkezi

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Helsingin Sanomat gazetesine verdiği demeçte, Finlandiya'nın Türkiye'nin güvenlik endişelerine yeterli hassasiyetle yanıt vermediğini, ancak bunun, Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusuna müdahale etmek için bir neden olmaması gerektiğini savunmuştu.

Açıklamalarının devamında, "Bazı PKK'lılar Finlandiya'ya kaçmış olabilir. Kim olduklarını bilmiyorum. Ama her ne ise bu Türkiye'nin doğrudan Finlandiya ile ilgilenmesi gereken ikili bir sorun" ifadelerini kullanan Çeviköz’e, eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal sosyal medyadan tepki gösterdi.

Çeviköz için “Türkiye'nin milli çıkarlarını bir yana bırakmış, NATO'nun, İsveç ve Finlandiya'nın derdine düşmüş!” ifadelerini kullanan Kocasakal’ın açıklamaları şöyle:

‘Milli politikalar’ hususunda çok ‘hassas!’ olan Ünal Çeviköz'ün İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği hususundaki sessizliği bana çok tuhaf gelmişti ki, o da sahneye çıktı, hem de ne çıkış! Okumamış, gözden kaçırmış olanlar için kısaca özetleyeyim.

Beyzadeye göre; "Bu iki ülke Türkiye'nin AB'ye girişinde fevkalade güçlü destek veren ülkeler" miş!. (Yaa). "Hep bize yakın ve bizden yana tavır almışlar!" (Yaaaa), "PKK terörüne dönük bir takım yanlışları varsa da (gerçekten mi?!) bu yanlışlar ikili olarak ele alınıp çözülmeli" imiş!

"İkili düzeyde ela alınacak sorunlar da, çok taraflı örgütlere (NATO) taşınmamalı" imiş ! (Vay,vay,vay!). Bakar mısınız? Başka söze gerek var mı? Beyzade, Türkiye'nin milli çıkarlarını bir yana bırakmış, NATO'nun, İsveç ve Finlandiya'nın derdine düşmüş!

Onların sesi/sözü olmaya, aklayıp paklamaya, vaftiz etmeye soyunmuş! Bu kaçıncı ? Yazık...CHP içinde buna bir dur diyecek yok mu? Öylesine soruyorum! Buna da yazık. Şimdi bunları söyleyince muhalefete muhalefet ediyoruz öyle mi? Susalım öyle mi? Öyle değil! Yakında bunu yazacağım.