Kocaeli’de faaliyet gösteren yerel haber sitesi çalışanları ve sahipleri, aralarında Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve iş insanı Cezmi Çiçek’in bulunduğu sekiz kişiye şantaj yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Savcılık tarafından ifadeleri alınan beş kişiden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli’de yerel haber sitesi sahibi ve çalışanı beş kişi, dün Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve iş insanı Cezmi Çiçek’in de aralarında bulunduğu 8 kişiye şantajda bulundukları iddiası ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından dün gözaltına alındı.

Gazete duvaR’ın haberine göre, Ev ve işyerlerinde arama yapılan beş medya mensubu bugün Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde tamamlanan işlemler sonrasında Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen Ses Kocaeli gazetesinin sahibi Can Çiğit, gazetenin reklam sorumlusu Seda Kadı ve Kocaeli Halk Gazetesi’nin sahibi Faruk Bostan serbest bırakılırken, Ses Kocaeli Gazetesi’nin yazarı Güngör Arslan ve Gündem Kocaeli Gazetesi’nin yazıişleri müdürü Ümit Rende tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şantaj iddialarına ilişkin açıklama yapan Kocaeli Halk Gazetesi sahibi Faruk Bostan, Ses Kocaeli gazetesinin kuruluşunda yer aldığını ve bu esnada gazeteye destek amaçlı bedeli 250 TL olan reklam verilmesi konusunda çevresine ricada bulunduğunu, şantaj iddialarının reklam verip vermemekten kaynaklandığını belirtti.

Bostan, “Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’a da ‘Bu gazetenin kurulmasında benim de teşviğim var. Burada senin de ilanın olsun’ diyerek teklif yaptım. Necmi Bulut ise ‘Güngör Arslan’ın gazetesine ilan verirsem Tahir Büyükakın (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı) ile aram açılır’ diyerek yanaşmadı ama gazeteye açıktan 2 bin lira vermek istedi. Bu parayı da Güngör Arslan kabul etmedi’ dedi. Sonrasında haber sitesinde Kocaeli Ticaret Odası yönetimine ilişkin olumsuz haberlerin çıktığını, oda başkanının da bu haberlere ilişkin ‘Reklam parası olarak 250 TL istediler, bu şantajdı. Parayı vermeyince de bu haberleri yaptılar’ dediğini söyleyen Bostan, “Bu çok komik bir açıklamaydı. Görüyoruz ki savcılık bunu ciddiye almış” dedi.