Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınlarının sağlık emekçilerine saldırdığı görüntüler tepki çekti. Sağlık emekçilerinin barikat kurarak canlarını zor kurtardığı görüntülerin ardından Fahrettin Koca rezalet bir açıklama yaptı. Hastanede yaşanan saldırıyı "şiddet ihtimali" olarak yansıtmaya kalkan Koca'ya tepkiler çığ gibi büyüdü. Koca'ya tepki gösterenlerden biri de FOX TV'den emekli olduğunu duyuran Fatih Portakal'dı...

Twitter üzerinden paylaşım yapan Portakal, şu ifadeleri kullandı:

'Bunun gerçekleşmeyeceğini bildiği halde, bu cumleyi kurmak. Önce bu işi layıkıyla temizleyin, sonra gelecekten bahsedin. Hep aynı beylik sôzler... Nereye kadar?'

NE OLMUŞTU?
Ankara'da yaşanan silahlı çatışmanın ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralılardan biri yaşamını yitirdi. Bunun üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık emekçilerine saldırdı. Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtardı.

Sağlık emekçilerinin barikat kurduğu görüntülerin ardından Fahrettin Koca açıklama yaptı. Koca, ''Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek'' ifadelerini kullandı.

Bu skandal açıklamanın ardından sosyal medyada Koca'ya eleştiriler yükseldi ve #SayınKocaYaKapıAçılsaydı etiketi Türkiye gündeminde birinci sıraya yerleşti.