Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfına bağış yapmasına tepki göstermek için Kızılay Genel Müdürlüğü binası önünde toplananlar gözaltına alındı. Sendika ve meslek odalarının yapmak istediği eylemde polis, 19 kişiyi gözaltına aldı.

Evrensel'de yer alan habere göre; KESK, TMMOB, ATO ve ASMMMO Ankara örgütlerinin çağrısıyla Kızılay Genel Müdürlüğü binası önünde basın Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na bağış yapılamasına tepki göstermek adına basın açıklaması yapılmak istendi.Henüz eylem başlamadan polis müdahalede bulundu. Sendika ve meslek odalarının üye ve yöneticisi olan 19 kişi gözaltına alındı.

Eylemde “Tecavüzcü Ensar kapatılsın” sloganları atıldı. Bazı yurttaşlar yanlarında doğalgaz faturalarını getirerek olaya tepki gösterdi. 

Kızılay Genel Müdürlük binasının önündeki eylemin engellenmesinin ardından az ileride bulunan vergi dairesi önünde yapılmak istenen basın açıklaması da polis engellemesi ile karşılaştı.

TMMOB sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gözaltılara tepki göstererek "Başkentgaz-Kızılay-Ensar üçgeninde yaşanan kamu kaynağı yağmasına karşı tepki gösteren ve çağrıcıları arasında TMMOB Ankara İKK'nın da olduğu basın açıklamasına yapılan insanlık dışı sert müdahaleyi kınıyoruz. Müdahalede 16 arkadaşımız gözaltına alındı" ifadelerine yer verdi.