CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs önlemleri kapsamında tekel bayilere getirilen kısıtlamalarla ilgili bir açıklama yaptı. Ağbaba, tekel bayilerinin ruhsatlarının 01.00'e kadar olmasına rağmen alkol satış yasağının 22.00'den sonra, şimdi de 20.00'a çekilmesine tepki gösterdi. 

Ağbaba, alkollü ürünlerin satıldığı dükkanların saat 20.00'da kapatılmasının kasıtlı bir uygulama olduğunu belirtti.

''İDEOLOJİK VE SİYASİ''

Vürüsle mücadelenin bahane edilerek tekel bayilere uygulanan kısıtlamaların ideolojik ve siyasi amaç güttüğünü söyledi.

CHP'li Ağbaba, ''Alkol satmayan marketlere uğramayan virüs,tekel bayilerine akşam 20.00'den sonra uğruyor.'' dedi.

Kararın siyasi olduğuna vurgu yapan Ağbaba, ''akıl tutulmasıdır, on binlerce esnafa ve ailelerine yapılan vicdansızlıktır. Alkol satışı yapılan bakkal ya da büfelere ilişkin 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet kısıtlamasının bu anlamda kaldırılması veya diğer esnaf gruplarına olduğu gibi adil bir şekilde düzenlenmesi gerekmektedir'' açıklamasında bulundu.

Ağbaba açıklamasına şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan her fırsatta alkol ve tütüne ilişkin vergi zammı ifadeleri, tekel bayilerine saat 22.00’dan sonra içki satması durumunda 320 bin TL’ye varan para cezaları gibi tüm bu kararlar, 150 bin tekel bayisini zaten zor durumda bırakmıştı.

Bayilerin ruhsat saatleri zaten 01.00'e kadar geçerli olmasına rağmen 22.00 sonrası alkol satış yasağı, şimdi saat 20.00'a fiili olarak çekilmiştir.