İzmir Buca Kırıklar 2 Nolu F Tipi hapishanesinde tutukluların işkenceve hak ihlallerine karşı başlattığı açlık grevi sona erdi. İlk olarak 28 Kasım 2021’de Sinan Durmaz, Onur Yılmaz, Abdullah Günay, Sabah Dayan, Ozan Alpkaya, Halis Dağhan, Sertaç Kılıçarslan ve Kenan Yıldızbakan’ın başlattığı açlık grevine, 27 Aralık’ta açlık grevini başlayan Mahir Çakır, Şaban Sıdal, İbrahim Tikan’da katılmıştı.

MA’daki habere göre, 27 Ocak’ta Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve İzmir Barosu yöneticilerinden oluşan heyet, açlık grevlerine ilişkin hapishanenin başsavcısı, yönetimi ve açlık grevindeki tutuklular ile görüştü. Ardından tutuklularla görüşen yönetim, taleplerin bir kısmını karşıladı. Siyasi tutukluların farklı bloklardaki koğuşlara dağıtılması uygulaması durduruldu ve aynı bloklara yerleştirildi. 3 ağırlaştırılmış müebbet cezası alan ve Kırıkkale’den sevk edilen tutukluların daha sonra yerleştirildikleri bloklardan istedikleri koğuşlara yerleştirileceği belirtildi.

Bunun üzerine tutuklular açlık grevlerini sonlandırdı. Açlık grevindeki 11 tutuklunun 31 Ocak’ta hastaneye götürülerek, sağlık kontrolünden geçirileceği öğrenildi.

Yakınları ile görüşen tutuklular, açlık grevini sonlandırdıklarını ancak yaşanan sorunlara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini aktardı.

Seslerini duyuran herkese teşekkür eden tutuklular, hasta tutukluların seslerinin duyurulması için duyarlılık çağrısında bulundu.