Toplumsal Ankara

MetroPOLL Araştırma şirketi, “Türkiye'nin Nabzı Temmuz 2020” anket sonuçlarını açıkladı. “Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz” sorusuna verilen yanıtlardan oluşan ankete göre, seçim barajınu sadece AKP ve CHP geçiyor.

Ankette, AKP'nin oy oranı yüzde 33.2, CHP'nin 20.5 olurken, HDP yüzde 8, İYİ Parti yüzde 6.9, MHP ise yüzde 6 olarak kaydedildi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi yüzde 2 oy alırken, Ali Babacan'ın kurduğu Deva partisinin oy oranı yüzde 1.3.

Haziran ayında en çok oy kaybeden parti CHP olurken, en çok oy kazanan parti ise AKP oldu.

KİMSENİN GÖRMEDİĞİ DETAY
Herkes partilerin, adayların veya ittifakların alacağı oyların peşinde koşuyor ama asıl konuşulması gereken alınamayacak oylar. Düzen partilerinin el ele uçuruma sürüklediği Türkiye'de halk, herhangi bir seçim kaderini belirleyecek kadar protesto oyu biriktirmiş durumda. 

Örneğin bu ankette, kararsızlar, sandığı çeşitli gerekçelerle protesto edecekler ve yanıt vermeyenler birleştirildiğinde CHP'den fazla oy çıkarıyor. Kimse buna değinmiyor ama olası bir seçimin belirleyeni dikkat çektiğimiz bu milyonlar olacak.