CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin asker cenazesinde elini sıkmamasıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, MYK üyelerinin nasıl bir yol izleyeceklerini sorması üzerine “Tepki göstermeyin, kötü bir şey yok, belki el sıkışmaması gerekiyordur” dediği öğrenildi.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre, Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin şehit cenazesinde elini sıkmamasına ilişkin kurmaylarına, “Elleri cebinde olunca belki el sıkışması yasaktır diye ben başımla selam verdim. Aslında ben elimi de uzatmadım. ‘Başımız sağ olsun’ dedim, o da ‘sağ olun’ dedi. Sonradan bu şekle dönüştürülmesine, açıklamaları görünce şaşırdım” değerlendirmesini yaptı.

EL SIKIŞMAMA OLAYI GÜNDEME GELDİ
CHP MYK toplantısında dün Kılıçdaroğlu’nun kurmayları basında çıkan “Bahçeli, İdlib şehitlerinden Uzman Onbaşı Halil Çankaya’nın cenaze töreninde Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmadı” haberlerini sordu.

MYK üyeleri, “Nasıl bir yol izleyelim” diye sorunca Kılıçdaroğlu’nun da “Tepki göstermeyin, kötü bir şey yok, belki el sıkışmaması gerekiyordur” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, şu yorumu yaptı:

Sakın bir tepki göstermeyin. Sürekli el sıkışıyoruz zaten. Hava soğuk, rahatsız bir de mikrop kapmaması falan gerekiyordur diye. Çünkü elleri cebindeydi soğuktan böyle öne doğru eğilmiş bir şekilde duruyordu, hava soğuktu, hastalığı gereğince el sıkışmaması gerekiyor belki de diye düşünerek yanındakilerin elini sıktım ona da ‘nasılsınız başınız sağ olsun’ dedim, o da ‘sağ olun’ dedi. Bu kadar, o da başıyla selamladı. Sonradan bu şekle dönüştürülmesine açıklamaları görünce şaşırdım.

Aslında ben elimi de uzatmadım, baktım böyle (elleri cebinde) duruyor, uzaktan başımla nasılsınız, yanındakilerinin elini sıktım.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, haberlere ilişkin, “Hiç öyle bir şey yok, elleri cebinde olunca belki el sıkışması yasaktır diye ben başımla selam verdim” dedi.