CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan, üstünde "Ben aşılıyım sen keyfine bak" yazısı bulunan maske ve reklam videosunu eleştirerek, "Böyle bir devlet yönetimi cumhuriyet tarihinde hiç olmadı. Biliyorum ülkede her şeyi sattılar, döviz bitti, bu ülkenin onuruyla oynar noktaya geldiler. Bir sürü rezalet çıkardınız, bari bu milletin onuruyla oynamayın! Onu da yaptılar. Ben unutmuyorum siz de unutmayın" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. İktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, Turizm Bakanlığı’nın üzerinde "Ben aşılıyım sen keyfine bak" şeklindeki yazı bulunan maskelerle yaptığı reklamı eleştirdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'ALLAH BUNLARA AKIL FİKİR VERSİN'

Biliyorum elektrik su parası kiraları ödemekte zorlanıyorsunuz. Türkiye'nin bütün coğrafyasında yaşanıyor bu sorunlar. 19 yıldır ülkeyi yönetenlerin pandemi sürecini yönetemediklerini biliyoruz. 5 maskeyi bile dağıtmaktan aciz olduklarını siz de biliyorsunuz, yaşıyorsunuz. Biliyorum kapanma sonrasında bile aldıkları kararların ne kadar dengesiz oldukları ortaya çıktı. AVM'ler açık, çay bahçeleri kapalı. Allah bunlara akıl fikir versin. Nasıl aldılar bu kararları emin olun anlamakta zorlanıyorum. Biliyorum, pandemi döneminde diğer ülkelerin yaptığı gibi vatandaşına hibe vereceğine, karşılıksız yardım yapacağına IBAN numarası açtılar vatandaştan para topladılar. Dünyada örneği olmayan bir uygulama. Hani Türkiye zengindi, kasalar tıka basa dövizle doluydu? Vatandaşlarımız bunları görüyor. Biliyorum pandemi döneminde 2020'nin ilk 9 ayında 107 bin hanenin elektriği kesildi. Ne demektir ya pandemi döneminde! Bunları anlatıyorum söylüyorum, sevgili vatandaşlarım sizlerle konuşuyorum, sizlere anlatıyorum. Ülkenin nasıl yönetildiğini siz de görüyorsunuz ben de!

'REZALET ÇIKARDINIZ BARİ BU MİLLETİN ONURUYLA OYNAMAYIN'

Biliyorum, 128 milyar dolar nereye gitti sorusundan rahatsız oluyorlar. Dünyanın en makul, en gerçekçi sorusunu soruyoruz. Merkez Bankası'nın kasasındaki 128 milyar dolar nereye gitti? Bilmiyoruz. Ben bilmiyorum. 600 milletvekili de bilmiyor. 83 milyon da bilmiyor. Böyle bir devlet yönetimi cumhuriyet tarihinde hiç olmadı. Biliyorum ülkede her şeyi sattılar, döviz bitti, bu ülkenin onuruyla oynar noktaya geldiler. 'Ben maske takıyorum sen keyfine bak' diye reklamlar. Bir sürü rezalet çıkardınız bari bu milletin onuruyla oynamayın! Onu da yaptılar. Ben unutmuyorum siz de unutmayın. (ANKA)