Kılıçdaroğlu, yok denilen uçaklar ortaya çıkınca iktidara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bunların her şeyi 128 milyar dolar hikayesine benzemeye başladı. Var gibi ama yok gibi de..." dedi.

Türkiye'nin her yerinde art arda çıkan orman yangınlarında Türk Hava Kurumu'na ait yangın söndürme uçaklarının olmaması tartışma yaratmıştı. Muhalefetin ve vatandaşların tepkilerinin ardından Erdoğan, "Kullanılabilecek uçak yok" diye açıklama yaparken Bakan Bekir Pakdemirli ise "Antikacı dükkanı gibi 1960'lardan kalma" ifadeleriyle eleştirilere yanıt verdi. Öte yandan Türk Hava Kurumu'na ait "yok denilen yangın söndürme uçaklarının" Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın düzenlediği Teknofest'te gösteri uçuşu yaptığı ortaya çıktı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu haberin ortaya çıkmasının ardından sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak "uçak yok" açıklamasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Bunların her şeyi, hiç ettikleri 128 milyar dolar hikayesine benzemeye başladı. Var gibi ama yok gibi de… Yok dedikleri uçağı teknoloji festivallerinde uçurdular, yangınlarda uçuramadılar." dedi. Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı videoda Erdoğan'ın, "Türk Hava Kurumu'nun şu anda elinde buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak falan yok" ifadeleri duyuluyor.