Toplumsal Haber Merkezi

Bugün, ülkücülerin organize ettiği sayısız katliamdan biri olan Maraş Katliamı'nın yıl dönümü. 19 Aralık 1978'de başlayıp günlerce süren katliamda ülkücüler, kadın-çocuk, genç-yaşlı demeden 120 yurttaşımızı katletmişti.

CHP YÖNETİCİLERİ TÜRKEŞ’İN EVİNDE
Cumhuriyet Halk Partisi bugün beklenmedik ve tepki çeken bir ziyarette bulundu. Tam da Maraş Katliamı'nın yıl dönümünde birçok yöneticisiyle birlikte aynı ülkücülerin lideri olan Alparslan Türkeş'in evine 'oturmaya' gitti.

Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'in evine yapılan ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaş yer aldı.

ZİYARET SONRASI, KATLİAMI HATIRLADI
Ülkücü Türkeş’in evinden çıktıktan sonra Maraş Katliamı’nı aklına getirebilen Kılıçdaroğlu’na yurttaşlardan tepki gecikmedi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu “Tarihimizin büyük utançlarından biri olan, yüreğimizde derin acılar bırakan #MaraşKatliamı'nın yıldönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Ülkemizin barış ve kardeşliğin adresi olmasını ve bu acı olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun bu paylaşımının ardından yurttaşlar tepkilerini, paylaşımın altına Türkeş’in evinde çektirdikleri fotoğrafları atarak gösterdi.

İşte o tepkilerden bazıları: