CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti ve MHP milletvekilleri fakirin değil soyguncuların yanında yer aldılar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Dün 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'ydü. 

2021 tablosuyla ilgili kapanan gazeteler var, işsiz kalan 12 bini aşkın basın emekçisi, gözaltına alınan mahkum edilen gazeteciler, saldırıya uğrayan gazeteciler, gazetecileri hedef alan polis şiddeti, habere erişimin kamu gücüyle engellenmesi...

Basın özgürlüğü kadar önemli bir şey yoktur. 

Siyasetçinin alkışa değil tutarlı eleştiriye ihtiyacı var. Buradan basın dünyasına da bir şeyler söylemek isterim. Hiç merak etmeyin, az kaldı. Kim olursa olsun, ahlaklı olduğu sürece istediklerini yazabilecekler, istedikleri gibi siyasetçiyi eleştirebilecekler biz de o eleştirilerden ders almasını bileceğiz. 

Mağdur olan, hak arayan bir grubumuz var; engelliler. Engellilerle ilgili anayasada özel bir düzenleme var. Devlet, sakatların toplum hayatına uyumunu sağlamak zorundadır. Binlerce genç istihdam edilmiyor. O kadroları bütün engellilere hakkaniyet içerisinde teslim edeceğiz. 

AKP ve MHP'nin milletvekilleri fakirin, fukaranın yanında değil soyguncuların yanında yer almıştır. Hem hak hukuk diyecekler, 84 milyon insan soyuluyor. Devleti kim soydu? Araştıralım diyoruz, hayır araştırmayın diyorlar. Siz o soyguncuların ortağı mısınız?

Tefecilere hizmet eden kişinin adı Erdoğan'dır. Haksızlık olduğunu biliyor mu biliyor ama tefecilere hizmet ediyor.

Ekonomide tam bir çöküş yaşanıyor.