CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. "İnanın düştüğü pozisyona üzülüyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, FOX'de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlıyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Alparslan Türkeş'i anma etkinliği'ne yönelik saldırıyla ilgili kullandığı "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var" ifadesini eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Sayın Mansur Yavaş siyasi tartışmalardan uzak duran biri. Belediye başkanlığı yapıyor, herkesi kucaklayan birisi. Neden böyle bir suçlama yapıldı? Akıl alır gibi değil. Bu baskın Kuran tilaveti sırasında yapılıyor. Siz neden böyle bir şey yapıyorsunuz? İnsanlar orada Alparslan Türkeş'i anıyor. Polislerin bir anlamda korumasında, oraya baskın düzenlenmesi doğru değil. Bahçeli'nin 'baskın düzenleyenleri partiden atacağım' demesi gerekirdi.

Eğer siz bir siyasi partinin genel başkanı olarak kendinizi başka bir partiye vakfetmişseniz, yani AK Parti'nin altında kendinizi bir yerde konumlandırmışsanız ve AK Parti kazansın diye kendi partinizi ve ülkücüleri tamamen feda etmeye hazırsanız, siz artık siyaset üretemezsiniz. Bahçeli'nin düştüğü pozisyon budur. İnanın Bahçeli'nin düştüğü pozisyona üzülüyorum.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'faiz sebep enflasyon netice' şeklindeki teziyle atılan adımlara da değinen Kılıçdaroğlu, "Merkez Bankası'nın faizini bırak, indiriyorsan çiftçinin faizini indir" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

Sedat Peker'in söylediklerinin tamamı doğru. Çünkü işin içinde olan kişi. Yaşadığını söylüyor, itiraf ediyor her şeyi. O kadar ki İçişleri Bakanlığı'nın bulamadığı şeylerin fotoğrafını yayınlıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'ne neler yaptılar, 'Sedat Peker konuşmasın' dediler. Yalansa çıkar, 'Yalandır işte belgesi' dersiniz. Onların gazetecileri, bakanları, milletvekilleri, yandaşları, sanayicileri, beşli çeteleri var. Çıksın açıklama yapsınlar. 'Bunların tamamı yalandır' desin. Hiç kimse yalanlayamıyor.

SBK'NIN SERBEST BIRAKILMASI

Çağırıyorsunuz Sezgin Baran Korkmaz'ı. 'Yurtdışına git' diyorsunuz. Yaptılar bunu. İçişleri Bakanı, bakanlar uçağına biniyordu. Her türlü imkanı vardı, her şey yapılıyordu zaten. Aldılar tutukladılar önce sonra serbest bıraktılar. Mal varlığı üzerindeki hacizi kaldırdılar. Bunu yapan başsavcıyı HSK'ya atadılar. Kendi talimatlarını yerine getirdikleri için ödüllendirildiler.

Şimdi niye yazı yazıyorsun 'Sezgin Baran Korkmaz'ı bize iade edin' diye. ABD istedi tutukladılar, hapse attılar. ABD istedi diye bunlar da istemeye başladılar. Tıpkı Reza Zarrab gibi. En büyük korkuları Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'de itirafçı olması. Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye verilirse itirafçı olacak.