Toplumsal Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara "Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, pazartesi itibariyle durun" çıkışı ve buna karşılık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Beceriksizliğini ve yetersizliğini sarhoş narasıyla kapatmaya çalışan Kılıçdaroğlu, 'Heyyt!' demiş. Çok korktuk(!)" gibi yakışıksız bir yanıt vermesi, ortalığın kızışmasına sebep olmuştu. AKP'liler ve yandaş basın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını "bürokratlara tehdit olarak yansıtmaya çalıştı ama gerçek o değil...

CHP'li Anayasa Hukukçusu İbrahim Özden Kaboğlu, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin hukuken nereye oturduğunu açıkladı. CHP İstanbul Milletvekili Kaboğlu, Anayasanın bir maddesi olan “Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz” ifadelerini paylaşırken "Sn. Kılıçdaroğlu'nun uyarısı bu ve Anayasa andının gereği" ifadelerini kullandı.

CHP'li Kaboğlu, Bakan Soylu'ya da "Siyaset + mafya + ticaret sarmalındaki atanmış bakanın, eski ortaklarını CHP’ye yamama çabası boşuna" sözleriyle yüklendi.

NELER YAŞANMIŞTI?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaşarak gündemi değerlendirdi. Çalışma odasından açıklama yapan ve "Bugün devletimize hizmet eden memurlarımıza yani bürokratlarımıza önemli bir hususta seslenmek istiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı 'efendim emir aldık uygulamak zorunda kaldık' diyeceklerdir. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarısınız. 'Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, pazartesi itibariyle durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin" sözleriyle bürokratlara çağrıda bulundu.

SOYLU TEPKİ GÖSTERDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, sosyal medya hesabından, Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara çağrısına tepki göstererek, "Beceriksizliğini ve yetersizliğini sarhoş narasıyla kapatmaya çalışan Kılıçdaroğlu, "Heyyt!" demiş. Çok korktuk(!) Hesabı yol arkadaşların PKK’nın siyasi taşeronuna mı yoksa FETÖ'ye mi sordurursun. Milletimiz senin "NE" olduğunu, çok iyi biliyor Kılıçdaroğlu..." ifadelerine yer verdi.