AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ile yasama yürüme ve yargı arasındaki ilişkiyi netleştirirken uyumu da en üst seviyeye çıkardık" diyen Erdoğan, Meclis'te yer alan partilere bir kez daha yeni Anayasa çalışmaları için çağrıda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Söylenenleri altı altına yazınca ortaya gerçeklikten kopmuş kendi hayal dünyasında yazmış senaryoları hakikat sanmaya başlamış bir ruh hali çıkıyor. Bay Kemal eğer uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. AK Parti çatısı altında uyuşturucuyla iştigal eden bir insan bulamazsın. Böyle bir iftirayı da AK Parti'ye atamazsın. Hayatı boyunca devletten aldığı maaş dışında bir iş yapmamış, işletme nasıl kurulur konusunda en küçük bir fikri olmayan bu zatın zırvalarına tek tek cevap vermeyi zül arz ediyorum. Bu zatın aleyhinde verilen ve milyonları bulan tazminat cezalarıyla kendisinin yalancılığı ve müfteriliği yargı kararıyla da tescil edilmiştir. Bu kişi artık milli güvenlik sorunu haline dönüşmüştür. Türkiye'de bir iktidar sorunu yoktur ama ciddi bir muhalefet sorunuyla karşı karşıya olduğumuz biz gerçektir. İnşallah 2023 sadece büyük e güçlü Türkiye'nin inşasının değil aynı zamanda muhalefetin bu prangadan kurtuluşunun müjdesini alacağımız bir yıl olacaktır. 

Biz geçtiğimiz 20 yılda olduğu gibi bundan sonra da hep ülkemize ve milletimize eser kazandırmanın hizmet etmenin demokrasimizi güçlendirmenin gayreti içinde olacağız. Ülkemizde herhangi bir bireyin ve kesimin hak hukuk özgürlük talebi mi var çözümü biz üreteceğiz. Dün demokrasi ve kalkınma hamlelerimizle Türkiye'ye her alanda nasıl çağ atlatmışsak yarın da büyük ve güçlü Türkiye'yi biz inşa edeceğiz Ülkemizi tarihimizde ilk defa sivil bir anayasaya kavurma girişimimiz bile bu konuda bizim önümüze kimsenin geçemediğinin işaretidir.

(Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da yapımı süren Merkez Bankası binası açıklamasına ilişkin) Ya bu adama ne dersiniz. Bu tababet ilminin iştigal alanına giriyor. Biz bunu yaptık ve Merkez Bankası'nı da oraya taşıyoruz, taşıyacağız. Senin gücün ona yetmez. Aklı erse New York'ta yaptığımız TÜRKEVİ'ni de yurt yapma kararı olarak açıklayabilir. O da 36 kat. Bunları neresinde tutup nasıl anlatalım. Ülkemizde kadınlarımızın herhangi bir sorunları veya beklentileriyle ilgili bir beklentisi mi var? Öncüsü biz olduk biz olacağız. Yıllarca  kadın hakları savunuculuğu kisvesinin altına saklanarak kendi içlerindeki haksızlık tecavüz bütün bu iğrençliklerin üstünü kapatmaya çalışanların da gerçek yüzlerini ifşa edeceğiz. 

Bu hafta da Adana Ceyhan oralardayız. Utanmadan sıkılmadan yav diyor bu iktidar başka falan açmadı açmıyor Daha geçenlerde ben 26 tane fabrikanın açılışını yaptım. Bu hafta Adana'da yine fabrika açılışları yapacağım Bay Kemal. Bir dikili ağacın yok ya. Bu işler bizim. Sen zaten fabrika görsen başak bir şey zannedersin. iz bu ülkenin her ferdini gönülden sevdik. Çünkü biz koskoca coğrafyanın tek umuduyuz. 

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de gerçekleşen partisinin grup toplantısında şöyle konuşmuştu:

Eğer, 19 yıl bir kişi iktidar olup 19 yılda hala yurt sorununu çözememişse bir sorun var demektir. Bunların düşünceleri çok farklı. Halkın sorunlarını çözmek gibi bir düşünceleri yok, amaç cebimizi nasıl doldururuz. Ankara'nın içini boşaltıyorlar. Merkez Bankası'nı İstanbul'a nasıl taşıyacağız derdindeler. 72 katlı bina yapmışlar. Allah inandırsın o binayı öğrenci yurdu yapacağım. Merkez Bankası Ankara'da kalacak. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz.