İşçi düşmanlığı ve Türkiye'yi kapitalizme tam anlamıyla teslim etmesiyle tanınan 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölüm yıl dönümünde birçok siyasetçi anma mesajı paylaştı. O mesajlardan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri dikkat çekti.

Turgut Özal, vefatının 27'nci yılında Topkapı’daki Anıt Mezar’da anılırken, sosyal medyada da anma mesajları paylaşıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Özal için anma mesajı paylaşan isimler arasında yer aldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu anma mesajında, “Demokratik siyasi yaşama daima bağlı kalan, devletin kurum ve kurullarını önemseyen, devlet yönetiminde planlamaya ve liyakate önem veren örnek bir siyaset ve devlet adamıydı. 8. Cumhurbaşkanımız #TurgutÖzal'ı aramızdan ayrılışının yıldönümünde, saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun mesajında, Özal için “liyakate önem veren, örnek bir siyaset ve devlet adamıydı” sözleri ise tepki çekti.

ÇOK ÜZGÜNÜM
Eski CHP Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Anadol yayınladığı mesajda, Kılıçdaroğlu’nun eski CHP Genel Sekreteri Şeref Bakşık’ın ölümünde cenazeye katılmamasını ve mesaj yayınlamaması hatırlattı ve Özal’a “güzelleme” yapıldığını belirtti. Anadol bu durumdan doalyı “çok üzgün” olduğunu dile getirdi.

'DARBE REJİMİNİN MUTEMET ADAMI'
CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner BirGün'de kaleme aldığı yazısında, Kılıçdaroğlu’nun “Özal” mesajını isim vermeden eleştirdi. Cihaner, “Yaşadığımız birçok sorunun baş sorumlularından birisi olan Turgut Özal’ın ölüm yıldönümüymüş bugün. Sosyal medyada övgüden geçilmiyorken, bugünkü yazımda 'darbe rejiminin mutemet adamı' demişim. Tamamen tesadüf” ifadelerini kullandı.

'CHP’LİLERİN ANISINA SAYGISIZLIK'
Gazeteci Melih Aşık da Kılıçdaroğlu’nun Özal için “örnek bir siyaset ve devlet adamıydı” sözlerini eleştirdi. Aşık, “Ben zenginleri severim diyen Özal, CHP’nin örnek alacağı bir siyasetçi miydi? Özal’ın sözde liberal politikalarıyla mücadele eden CHP’lilerin ve aydınların anısına ve emeğine saygısızlıktır bu sözler...” ifadelerini kullandı.

'CHP NE YAPMAK İSTİYOR?'
Muhalif ekonomist-yazar Mustafa Sönmez, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Kılıçdaroğlu’nun paylaşımındaki ifadelere tepki gösterdi. Sönmez, “Bahçeli gibi sorayım: Bugün şahit olduğum üzere, CHP, Özal şakşakçılığı ile ne yapmak istemektedir? CHP, Özal'ın 12Eylül rejiminin kalfası olduğunu, Türkiye'yi bugünün neoliberal enkazına taşıyan, işçi düşmanı bir takunyalı olduğunu unutmuş mudur? Kemal Bey ne yapmak istemektedir” paylaşımında bulundu.