CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in, Erdoğan'ın açtığı tazminat davasına sunduğu deliller nedeniyle yargılandığı dava başladı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bugünkü duruşma sonrası bir basın açıklaması yapacağını duyurarak "Gelmezseniz pişman olursunuz! Yer yerinden oynayacak! Sürprizim var!" demişti.

Avukat Çelik, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada davaya konu edilen 17/25 Aralık soruşturmasında ortaya çıkan tapelerin doğru olduğunun ortaya çıktığını belirterek "Bundan sonra Recep Tayyip Erdoğan düşünsün, AKP'liler düşünsün. İnsan yüzüne bakabilecekler mi?" dedi.

Çelik, tapelerin doğru olduğuna dair raporu mahkeme heyetine sunduğunu söyledi. Çelik, basın açıklamasının ardından raporu basın mensuplarına dağıttı.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA
Celal Çelik, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada davaya konu edilen 17/25 Aralık soruşturmasında ortaya çıkan tapelerin doğru olduğunun ortaya çıktığını belirterek "Bundan sonra Recep Tayyip Erdoğan düşünsün, AKP'liler düşünsün. İnsan yüzüne bakabilecekler mi?" dedi.

Çelik açıklamasında şunları söyledi:

17-25 Aralık soruşturmasındaki tapeleri savunmada sunmam dolayısıyla bana ceza davası açıldı. Ben de yasanın bana vermiş olduğu yetki çerçevesinde Sayın RecepTayyip Erdoğan'ın Bilal Erdoğan ile yapmış olduğu 6 tane ses kaydı ve yine Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dönemin TOKİ Başkanı Haluk Karabel'le yapmış olduğu bir görüşmenin tapesi olmak üzere toplamda 7 adet tape kaydıyla ilgili bilirkişi incelemesi aldım.

Aldığımız bilirkişi raporu net bir şekildee şunu söylüyor: Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın o tape kayıtlarının tamamının doğru olduğunu söylüyor. Hiçbir şekilde montaj olmadığını açığa çıkarmış olduk. Yani, eğer Japonya'da olmuş olsaydık harakiri denen işlem Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yerine getirilirdi.

Yer yerinden oynar mı oynamaz mı değerlendirmeyi siz yapın. Yolsuzluk özelindeki Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları bufgün itibariyle ispatlanmıştır.

Bilirkişi raporunu uluslararası bir kuruluştan aldığını açıklayan Çelik, "Alanında yetkin, uzman, saygınlıuğı olan bir kuruluş" dedi. Sunulan raporun ardından Erdoğan'ın artık tapelerin sahte olduğunu söyleyemeyeceğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun avuktı Celal Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

Biz şu ana kadar açılan bütün davalarda Sayın Erdoğan'a 'Madem montaj olduğunu söylüyorsun istediğin yerden rapor alalım' dedik. Neden korkuyorsun. Korkmanı gerektiren bir şey var mı  Sayın Recep Tayyip Erdoğan?' Evet korkuyordu, çünkü ses kayıtlarının doğru olduğunu biliyordu ve o yüzden ısrarla bundan kaçındı. Ama benim hakkımda dava açması nedeniyle Ceza Muhakemeleri Yasası'nın 67. maddesi  gereğince bana verilen yetki çerçevesinde kendi adıma bu mahkemeye sunulmak üzere bilirkişi raporu aldım. Hiçbir tartışma kalmamıştır, 'sıfırlama' tapeleri doğrudur. Sayın Erdoğan'ın oğluna 'ne varsa sıfırla' dediği ses kayıtlartı doğru çıkmıştır. '10 milyon doları sakın alma. Ne söz verdilerse o, kuağa oturdular' dediği ses kaydı doğru çıkmıştır, montaj değildir.

'BUNDAN SONRA ERDOĞAN DÜŞÜNSÜN'
Sanık olarak ilk kez hakim karşısına çıktığını belirten Avukat Celal Çelik, "Burada yargılanan ben değildim, avukatlar yargılandı. O yüzden hem İstanbul Baro Başkanı, hem Adana Baro Başkanı, hem onlarca avukat arkadaşımız savunmayı yaptılar. 'Böyle rezil bir dava olmaz' dediler. Ben sadece Sayın Genel Başkanımızın davaya konu olan sözlerinin doğru olduğunu söylemiştim. Ama onalr bu sözlerimin  Cumhurbaşkanına hakaret kapsamında olduğunusöylemişlerdi. ben de ispat ettim. İspat ettiğim şey nasıl hakaret olacak. Doğruları söylemek hakaret olabilir mi? Elbette olmayacaktı. Bundan sonra Recep Tayyip Erdoğan düşünsün, AKP'liler düşünsün. Yolsuzluk yapan kim? Kimler aynaya bakamayacak bunu düşünmelerini bekliyorum" diye konuştu.

'HİÇBİR MAHKEME BUNA CESARET EDEMEDİ'
Çelik, şu ana kadar 100'e yakınduruşma sırasında ses kayıtları üzerinde inceleme yapılmasını talep ettiklerini ancak hiçbri mahkemenin bugüne kadar buna cesaret edemediğini de sözlerine ekledi. Çelik, "Edemeyeceklerini biliyorduk. O yüzden biz de saygınlığı olan, ulsulararası saygınlığı olan bir kuruluştan bu raporu aldık" dedi.