AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'ndaki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı'nda "13 şehidimizin sorumlusu Erdoğan'dır" ifadelerini kullanmıştı. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A 5 KURUŞLUK DAVA 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, dün yaptığı açıklamada AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'na karşılık "Sen ne yüzsüzsün, terbiyesiz herif" ifadeleri için 5 kuruşluk tazminat davası açacağını belirtmişti.

Erdoğan'ın avukatları tarafından yapılan açıklamada davanın Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açıldığını belirtilerek, "Davalının ifadesi, cinayetlerin faili PKK terör örgütünü aklamaya ve aynı zamanda terör örgütünün işlediği suçların sorumluluğunu, Sayın Cumhurbaşkanımıza atfederek Sayın Cumhurbaşkanımızın onur, şeref ve saygınlığını zedelemeye yönelik bir çabadır" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Yaklaşık 40 yıllık mücadele süresince, hiçbir ana muhalefet partisi lideri, terör örgütlerinin işlediği cinayetler nedeniyle, terör örgütünü adını anmadan ve terör örgütüne hiçbir eleştiri getirmeden, terörle mücadele eden hükümeti ve yetkililerini, terör örgütünün cinayetleri nedeniyle suçlamamış ve sorumlu tutmamıştır. Davalının savrulduğu yer, esasında hiçbir demokratik hukuk devletinde mazur görülemeyecek, terör örgütünün siyasi unsurlarıyla yaptığı iş birliğinin dramatik bir sonucudur.

Davalının, Sayın Cumhurbaşkanımızın kişiliğini hedef alan açıklamaları da bu iş birliğinin sonucudur. Davalı, siyasi iş birliği içinde olduğu HDP'ye, terör örgütünün işlediği cinayetler nedeniyle yönelen dikkati, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alarak dağıtmaya ve HDP' yi siyaseten rahatlamaya çalışmaktadır.