Alaattin Çakıcı, organize suç örgütü lideri olma suçlamasıyla hüküm giymiş ve 16 yılını cezaevinde geçirdikten sonra, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yoğun ısrarları üzerine çıkarlan 'af yasası' ile birlikte Nisan 2020'de tahliye edilmişti.

Saray ortağı Bahçeli'nin ''dava arkadaşım'' dediği Çakıcı, 17 Kasım günü Twitter hesabından bir mektup paylaşmış ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na küfürler savurarak, tehdit etmişti.

Peki bu Çakıcı'nın ilk tehdidi miydi, daha öncede bu tarz dehdit ve hakaretlerde bulunmuşmuydu?

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın bu konuda da sicili kabarık çıktı. 

Çakıcı kendisinden dava arkadaşım, dostum diye bahseden Devlet Bahçeli'ye 2015 yılında hakaret ettiği ortaya çıktı.

Çakıcı, MHP lider Bahçeli'ye ''teke yumurtası'' ve yürüyen buda kılıklı adam'' ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli'yi eleştirdiği yazısında Çakıcı ''Devlet adamlığı bu değil'' diyerek ''Sen keçi değil, sizin oralarda çok olur teke yumurtası bile olamazsın. Beni dinle. Adamsan cezaevinde yatıyorum daha evvel de Sayın Cumhurbaşkanımızı tahrik ederek hapishanede beni öldürecek gücün yok mu dedim. Şimdi teke yumurtası olmayan sana söylüyorum. Teke yumurtası dahi olmayan yürüyen Buda kılıklı herif. Yüreğin varsa beni cezaevinde öldürttür'' ifadelerini kaleme almış.

Bu kadarıyla da yetinmeyen Alaattin Çakıcı, 2018 yılında da MHP'li Bahçeli'nin  ortağı olduğu AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da tehdit etmişti.

24 Haziran 2018 yılında gerçekleşen seçimin ardından yapmış olduğu açıklamada Erdoğan'ın zaferi elde etmesindeki en büyük etkenin Bahçeli olduğunu öne sürmüş ve Erdoğan'ın balkon konuşmasında Bahçeli'den bahsetmemesine tepki göstermişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ''Devletin sahibi sen değilsin!'' değilsin dediği açıklamda Çakıcı, ''Annene, babana dua ettiğin gibi sayın Bahçeli'ye ve onun yol arkadaşlarına da dua et. Elinden ne gelirse de bana istediğini yapabilirsin...Sokak çocuğu, sokak çetesi olmadığımı da o beyninin derinliklerine sok"  ifadelerini kullanmıştı.