CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın algılar yaratmak için sosyal medya trollerini 'ÖzürDileKılıçdaroğlu' etiketinde devreye soktuğunu" belirterek, Katar ile imzalanan "sınavsız tıp fakültesi protokolüne" ilişkin sorular yöneltti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “algı yaratmak için sosyal medya trollerini ‘ÖzürDileKılıçdaroğlu’ etiketinde devreye soktuğunu” belirterek, "Ben de bunu bekliyordum, hepsi gelsin" dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Kılıçdaroğlu, "Saat 20.00'de başlatacağımız gündem çalışmasında Kemal Kılıçdaroğlu özür dilemeye davet edilecektir. Tüm teşkilatlarımızın resmi hesapları hariç çalışmaya katılması önemle rica olunur. Hashtag çalışması saatinde gönderilecektir" bir çağrı metnini paylaştı.

Kılıçdaroğlu, Katar ile imzalanan "Sınavsız Tıp Fakültesi Protokolü'ne" ilişkin sorular yöneltti. Kılıçdaroğlu'nun sıraladığı sorular şöyle:

- Şimdi halkımızı protokolü okumaya davet ediyorum. Gençler anladı oyunu, şimdi sıra halkımızda… Bu askerî gibi çerçevelenmiş ve bilerek ucu açık bırakılmış korkunç bir manipülasyondur!

-Haydi sorularımızı soralım hep birlikte: Tıp okullarımızı peşkeş çektiğiniz bu Katarlı kişilere (ister asker ister sivil olsun), bizim çocuklarımıza uyguladığınız gibi bir sınav neden uygulamıyorsunuz?

-Protokolde sıraladığınız bölümlerin (ön lisans, eczacılık, dişçilik vb.) askerî tıp eğitimini çok aştığı aşikardır. Neden kapsamı bu kadar geniş tuttunuz? Neden hayli sivil olan tıp bölümlerini de içeriyor bu protokolünüz?

-Türkiye’nin tüm sağlık eğitim kurumları diyerek neden genelleme yaptınız? Mesela neden eski askerî tıp kurumları ile sınırlamadınız? Edirne’den Hakkari’ye her yeri neden protokole dahil ettiniz?

-Tıp eğitimi dünyanın en pahalı eğitimlerinden biridir. Neden kontenjanlar ile ilgili herhangi sınırlama koymadınız? Çocuklarımızın kontenjanından mı vereceksiniz?

-Eğitim danışmanlık şirketlerinin istedikleri gibi bu protokolü manipüle edip, rahatlıkla Katarlı asker veya sivilleri bizim tıp fakültelerine yerleştirmelerine neden izin veriyorsunuz?

-Ve en önemi soru… Neden Katar, hep Katar? Kataristan’a döndü bin yıllık devlet. Sorular bitmez, gençler bu oyunu yemediler, şimdi de halkı bilgilendirmekte sıra. (ANKA)

Kılıçdaroğlu Katar

Kılıçdaroğlu Katar