CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Meclis'teki grup konuşmasında HDP kapatma davası, İstanbul Sözleşmesi'nin bir gece yarısı kararıyla feshi, Merkez Bankası Başkanı değişikliği öne çıkan başlıklar oldu. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

'ÖNCE ALLAH'A SONRA KENDİNİZE SONRA BİZE'

Her karış toprağında şehitlerimizin olduğu bir bölgede Çanakkale geçilmez destanı yazıldı. Milletin iradesi geçilmez kıldı, padişahın iradesi geçilir kıldı. Neden tek adamın her dediği olsun düşüncesine karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti'ni bir kişiye emanet edemeyiz. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Önce Allah'a sonra kendinize sonra bize güveneceksiniz. Türkiye'yi aydınlığa beraber çıkaracağız.

'DEMOKRASİLERDE PARTİ KAPATMA OLMAZ'

Demokrasilerde parti kapatma olmaz. Seçimle gelen seçimle gider. Zaten milletimizden vize alamayan parti yok olur gider.  Bir bakıyorsunuz bir milletvekili attığı bir tweet dolayısıyla dokunulmazlığı kaldırılıyor. Yargıtay hemen talimat veriyor yıldırım hızıyla milletvekilliği düşürülüyor. Hangi adalet?

'KİMSE KADINLARIN ÖNÜNDE TAKOZ OLAMAZ'

Bir kişi kalktı dedi ki, "fesh ediyorum". Kimsin sen, kimsin? Adaletsizliğin ağa babası isen eyvallah. Biz onu zaten biliyoruz. Siyaseti cep doldurma aracı olarak gördüğünü de biliyoruz. Kinle, öfkeyle devleti yönetiyorsun onu biliyoruz. Yandaşlarına milyar dolarları kazandırdığını da biliyoruz. Ama 42 milyon kadına ihanet edeni de artık şimdi biliyoruz ve öğreniyoruz. Adım gibi biliyorum, o zorbayı oradan indireceksiniz. Kimse kadınların önünde takoz olmayacak.

'450 MİLYON DOLARI NE YAPTINIZ?'

Cumhur İttifakı değil, koltuk ittifakı var. Cumhur İttifakı'nda ilkeler yok. Bütün mücadele, 'Koltuğumu nasıl korurum?'.

İzlenen ekonomi konusu dünyada alay konusu. Bir ekonomi var bir de Erdonomi var. Erdonomi ne demek? 128 milyar doları birilerine vermek, istediği adamı istediği yere getirip istediği zaman görevden almak. Evlerde tencerenin kaynamaması demek. Hep birlikte bu sorunu aşacağız. Cuma günü 450 milyon dolar satıldı. Kime satıldı? Kim vurgun yaptı bilinmiyor. Açıklanmaz. Eskiden bir kişi çalışıp bir aileye bakardı. Şimdi 83 milyon kişi çalışarak Saray'a ve Londra'daki bir avuç tefeciye çalışıyoruz.

Eğer Merkez Bankası'nı arpalığa döndürdüyseniz kimse size güvenmez. Merkez Bankası Başkanı'nı ile Para Politikası Kurulu'nu hemen görevden alması lazım.