Toplumsal Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki isim de basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın önünde yaptığı açıklamada AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Merkez Bankası’nın kurumsal kimliğine saygı göster" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu'na, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Bülent Kuşoğlu eşlik etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle: 

Bugüne kadar hep vatandaşın ağzında bir lokma vardı, onu almaya çalışıyordu hükümet; şimdi mutfağındaki tencereyi de almaya çalışıyor.  MB bağımsızlığına müdahale eden kişinin ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz, Mısır’daki sağır sultan da biliyor. Faiz oranları şu seviyeye insin diye talimat verdiğini söyleyen kişinin Erdoğan olduğunu biliyoruz.  Merkez Bankası’nın kurumsal kimliğine saygı göster. Sıcak siyasetin buraya girmesinden rahatsızız, bu bir şekilde dile getirildi.

Kavcıoğlu'nun görüşme sonrası yaptığı açıklaması şöyle:

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Merkez Bankası bu ülkenin en güzide kurumlarından birisidir. Bu ülkede herkesin sahiplenmesi gereken bir kurumdur. MB güçlüdür rezervleriyle rakamlarıyla. Kararlarını kendi içinde alır. Bugün rezervlerimiz 125 milyar dolara yaklaşmıştır. Ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum.

Güncelleme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı açıklamanın ardından saat 15:30’da Merkez Bankası’na geldi.

Kılıçdaroğlu’na CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik ediyor.

Kılıçdaroğlu, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla saat 15.30'da Merkez Bankası'na gideceğini duyurmuştu:

"Dolar rekorlar kırıyor. Motorin ve benzine yine zam geldi. Sebep olduğun bu rezaletin milleti ezmesini daha fazla izleme Erdoğan, Kara Kış Fonu'nu kur! Ayrıca bugün 15.30’da Merkez Bankası’na gideceğim. Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz."