CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor.

Emekli amirallerin ‘Montrö bildirisi’ hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Ne oldu? Hani arkasında CHP vardı. Polis, istihbarat, jandarma senin elinde. Utanmadan beni suçladın. Cumhurbaşkanlığı’nda oturan zat yalan söyler mi? Koltuğu için yapmayacağı bir şey yok” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. CHP’li belediyelerin pandemi sürecinde 11 milyon 700 bin vatandaşa yardım götürdüğünü açıklayan Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımıza dedik ki: Ayrım yapmayacaksınız. Halk için yapacaksınız. Sizi oraya yaşayanın halk olduğunu unutmayacaksınız. Fakir mahallelere pozitif ayrım yapacaksınız. O mahalleler sizden önceki belediye başkanları tarafından çok ihmal edildi. Yoksullara yardım yaparken yoksulun onurunu koruyacaksınız. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Cebinizdeki para sizin değil millettin parası. İsraftan kaçının, işi ehline verin dedik. Belediyeleri adaletle yönetin herkes adaletle yönetmeye özen gösteriyor” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Belediye başkanlarımız çalışıyor. 11 milyon 700 bin vatandaşımıza yardım götürdüler. Kimisine maske, kimisine burs, tablet. Hangi kanaldan ulaşırsa ulaşsın belediye başkanlarımız yardım götürdü.

Belediye başkanlarımıza dedik ki: Ayrım yapmayacaksınız. Halk için yapacaksınız. Sizi oraya yaşayanın halk olduğunu unutmayacaksınız. Fakir mahallelere pozitif ayrım yapacaksınız. O mahalleler sizden önceki belediye başkanları tarafından çok ihmal edildi. Yoksullara yardım yaparken yoksulun onurunu koruyacaksınız. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Cebinizdeki para sizin değil millettin parası. İsraftan kaçının, işi ehline verin dedik. Belediyeleri adaletle yönetin herkes adaletle yönetmeye özen gösteriyor.

Bizde bir söz vardır; Allah insanı kuru iftiradan sakınsın diye. Montrö sözleşmesinden rahatsız olan emekli amiraller bir açıklama yaptılar. Onların iradesi dışında açıklama metninde bazı değişiklikler yapıldı; birilerinin aracılığıyla gece yarısı bu metin yayımlandı. Onların iradesini suistimal edenler iktidara yakın olanlardır, yani saraya yakın olanlardır. Saray buradan bir darbe iması çıkarmak istedi. Sonra da dönüp arkasında CHP var dedi. Ne oldu? Hani CHP vardı? Yav CHP ile ilgili tek kelime yok. Jandarma, polis senin elinde kalktın utanmadan sıkılmadan beni suçladın. Yav devlet yalan söyler mi! Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat yalan söyler mi ya! Allah insanı kuru iftiradan saklasın. Kibre bakın. Koltuğu uğruna yapmayacağı ve satmayacağı hiçbir şey yoktur.

CHP’nin çalıştığı kadar kimse çalışmıyor. Halkın nabzını tutuyoruz. Aldığımız parayı aylığı hak etmeye çalışıyoruz. Yan gelip yatmıyoruz. Saray’dan medet ummuyoruz. Biz halkın partisiyiz. Yandaşlar için değil vatandaşlar için çalışıyoruz.

10 milyonun üstünde işsiz varsa bir ülkede orada huzur olmaz. Bereket olmaz. Kargaşa çıkar. Ülkeyi yönetenler bunun farkında mı? Bir elleri yağda bir elleri balda. Vatandaşın çektiği ızdırabı bilmiyorlar.

Hükümetin enflasyonu ile bizim enflasyonumuz farklı. Nasıl lebaleb kongre yaptılarsa çözümü de bulmaları lazım. İnsanlar ölmüş umurlarında bile değil.

Sandık gelecek mi? Korkudan getirmiyorlar. Hep birlikte dersi sandıkta vereceğiz.

Sorunları biliyoruz çözümleri de oluşturacağız. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke. Denizcilik Bakanlığı bile yok. Denizleri verimli kullanacağız.

Covid-19 sürecini yaşıyoruz. Gazetelere bir haber düştü. Norveç’te 10 kişiden fazlasının bir araya gelmesini yasaklamışlar. Başbakan doğum günü için aile bireyleriyle bir araya geliyor. 10 değil 12. Devlet televizyonu geniş kitlelere duyuruyor. Gidiliyor ceza kesiliyor.

Türkiye de kongreler yapıldı, lebalep. İçişleri Bakanı’na mı ceza keseceler; yürek ister yürek. Erdoğan’a mı ceza kesecekler, yürek ister yürek.