CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunu ile ilgili çıkışlarının, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi tuzağa düşürme amaçlı olduğu kulislerde konuşulmuştu. Nitekim öyle de oldu, AKP içinde yeni Bahçeli huzursuzluğu başladı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz da, görüştüğü AKP'li üst düzey bir yetkilinin Saray ittifakı ortağı Devlet Bahçeli hakkında, "Bahçeli açısından doğru strateji ama AK Parti'ye zarar veriyor" dediğini aktardı. 

AKP'NİN YUMUŞAK KARNINI YUMRUKLUYOR
Saymaz'ın köşesinde yer verdiği AKP'li yetkili, "Bahçeli çıkışlarıyla AK Parti'yi kendine mecbur ve mahkum hale getiriyor. Geçmişte Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'la ilgili benzer çıkışı olmuştu. AK Parti'nin yumuşak karnına yumruk atıp kendisine olan ihtiyacı arttırıyor. Kürt sorununa ilişkin çıkışlarını ve HDP'nin kapatılmasına ilişkin tavrını böyle değerlendiriyorum. AK Parti ne zaman siyaset alanını genişletmeye çalışsa MHP'nin frenleyici baskısıyla karşı karşıya kalıyor. Böylece MHP, Cumhur İttifakı'nda varlığını koruyor. Bahçeli açısından doğru strateji ama AK Parti'ye zarar veriyor" ifadesini kullandı.