Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk oldu.

Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) 'teröristlerin istihdam edildiğine' ilişkin iddialara "Teröristse şimdiye kadar neredeler? Gitsinler mahkemeye versinler. Bu adam teröristse sen nasıl tutarsın orada" diye cevap verdi. 

Altaylı'nın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınabileceği iddiasına ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, "Öyle bir ihtimal görmüyorum" diye cevap verdi. 

Belediye çalışanlarına iftira atıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hepsinin tazminat davası açmasını isteyeceğim" dedi. Kılıçdaroğlu, İBB'deki teftişler hakkında, "Vicdanlı müfettişlere güveniyorum" diye konuştu.  

TÜİK AÇIKLAMASI
Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) yaptığı ziyarette, TÜİK binasına alınmamasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Başkanla konuşacaktım. Bağımsız kuruluşun buldukları rakamla sizin bulduğunuz rakamlarla dağlar kadar fark var. Ben sade vatandaş olarak gidip alışveriş yapıyorum, sizin verdiğiniz rakamlarla alakası yok" diyerek, "Sadece bunları soracaktım" ifadelerini kullandı.  

SOKAK TARTIŞMALARI
İktidardan, muhalefetin halkı sokağa davet ettiğini yönelik eleştirilere Kılıçdaroğlu, "İnsanlar çıkıp bir bildiri okuyacaklar. Baskı, cop... Her şey var. Nasıl yapacak bu insanlar? İnsanlar düşüncelerini söylerler, gösteri yapabilirler. Anayasa, önceden izin almaksızın gösteri yapabilirsin diyor ama Anayasa da askıya alındı" diye tepki gösterdi.

Altaylı'nın "Siz de Anayasa askıya alınmış gibi yapmıyor musunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Biz miting yapacağımız zaman da izin alıyoruz. Biz çatışma çıkmasın diye biz de gösterilen yerde miting yaptık" yanıtını verdi. 

SEÇİM TARİHİNİ AÇIKLADI
Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Altaylı'nın "Seçim bekliyor musunuz?" sorusuna "Eylül ayında seçim bekliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidarı sandık yoluyla göndereceklerini söyledi. 

STRATEJİK PLANLAMA TEŞKİLATI
Önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın aday olacak diyen Kılıçdaroğlu, kurulacak Stratejik Planlama Teşkilatı ile bütün rakamlara sahip olacaklarını ve ekonomiyi sorunu yaşayanları dinleyerek çözeceklerini söyledi.

KAMULAŞTIRMA ÇIKIŞI
Yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan yol ve köprüleri kamulaştıracaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, kamulaştırma yaparken intikam hırsıyla değil, kamulaştırılacak yol ve köprülerin gerçek ücretlerini ödeyerek yapacaklarını söyledi. Şirketlerin tahkim davalarına gidebileceğine ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, "Devletin soyulmasını öngören bir hukuk olamaz" diye cevap verdi. 

BAKAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA SUÇ DUYURUSU
Kılıçdaroğlu açıklamalarına devam ettiği sırada Fatih Altaylı, kendisine gelen bir mesajı okuyarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'na kendisi hakkındaki açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. 

ŞENTOP BAĞLANDI
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kılıçdaroğlu'nun, kendisinin TÜİK'e alınmamasına ilişkin tepkisizliğine sitemde bulunmasına cevap vermek için canlı yayına bağlandı. Şentop, şunları söyledi: 

Ben siyasi parti temsilcileriyle, genel başkanlarla hiçbir zaman günlük siyasi polemiğe girmedim, girmem. Fakat bu ilk değil ve bunun devam edeceğini düşündüğüm için bu konuya mahsus olarak açıklama yapmak istiyorum. Ben TBMM başkanıyım. Ayrıca hukukçuyum. Anayasa'yla ilişkili muhtelif dersler verdim. Bir milletvekilinin anayasa ve iç tüzükten kaynaklanan haklarıyla ilgili olarak, bu haklarla ilgili bir sorun yaşandığını TBMM başkanının ne zaman, nasıl ve hangi enstrümanlarla müdahale edeceğini biliyorum. Ancak TBMM Başkanı milletvekillerinin her türlü isteğini karşılayacak bir pozisyonda değildir. Bu oyunlarda kendileri ve kendileriyle beraber gönüllü olarak oynayabilirler. Bu oyunun parçası olmadığı zaman TBMM Başkanı'nı ağır ve hukuku zorlayan bir şekilde itham etmek yanlıştır. Kamuoyuna yanıltıcı açıklamalar yapmasınlar.

Kılıçdaroğlu'nun ise Şentop'a "Bakanlığa giderken sizin önünüze kilit vurulmuş bir kapı çıkarılıyorsa, gerçek bir TBMM Başkanı'nın, "Beyler siz ne yapıyorsunuz?" diye sorması gerekirdi" diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, kendisine bakanlıktan randevu alınmasına ilişkin bir  beklentisinin ise hiç olmadığını söyledi. 

Şentop Kılıçdaroğlu'na, "Ben gerçek meclis başkanı değilsem, Kılıçdaroğlu'nun da gerçek genel başkan olmadığı tartışılır" dedi. 

BELEDİYE BAŞKANLARININ CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI
Fatih Altaylı'nın, büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin sorusuna Kılıçdaroğlu, adayları kendisinin değil Millet İttifakı'nın belirleyeceğini söyledi. 

KARAİSMAİLOĞLU CANLI YAYINA BAĞLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, canlı yayına bağlandı. Karaismailoğlu, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verdi. İstanbul Havalimanı'nın 10 milyar euroya yapıldığını söyleyen Karaismailoğlu, havalimanı işletmesinin devlete devredilene kadar 22 milyar euro kira vereceğini açıkladı. Yap-işlet-devret modelini savunan Karaismailoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu geçen cuma günü dava ettiğini belirtti. 

Karaismailoğlu, Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği tutanakları "uydurma" olarak niteledi.

Karaismailoğlu'nun Levazım Köprüsü'nün durdurulmasına yönelik tepkisine, Fatih Altaylı, "Levazım Köprüsü AKP döneminde durduruldu" yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU: SARAY DA BAĞLANSIN!
Kılıçdaroğlu, "Bizi Saray da dinliyor. Şimdi Saray'ın da bağlanmasını istiyorum" diyerek Erdoğan'a meydan okudu.