CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bilecik Belediyesi Toplu Açılış Töreni"nde konuştu.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamalarda, öğrencilerin yurt sorununa değindi. CHP Lideri, ''19 yıldır çözemediler. Size şikayet ediyorum, yurt sorununu çözemediler. Tüm anne ve babalara sözümdür, iktidarımızda 1 yıl içinde yurt sorunu çözeceğiz'' dedi.

'BİZ PARAYI EVLATLARIMIZ İÇİN KULLANACAĞIZ'
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

Kadınların yaşadığı dramı da çok iyi biliyorum. Eşi, oğlu, kendisi işsiz, biliyorum.

Gençler, anne ve babalar. Çocuklarının üniversiteyi kazandı, sevindiniz. Sonrasında dert, çocuğum nerede kalacak hangi yurtta kalacak? Yurt sorunu var, 19 yıldır çözemediler. Size şikayet ediyorum, yurt sorununu çözemediler.

Tüm anne ve babalara sözümdür, iktidarımızda 1 yıl içinde yurt sorunu çözeceğiz. Biz parayı evlatlarımız için kullanacağız.

'BİZ KUVAYİ MİLLİYECİYİZ'

Dış politikada yanlış yaptılar. Suriyeliler geldi, Afganlar geldi. Suriyeliler'e kızmayın, Suriyeliler'i buraya getirenlere kızın.

Kalkacaksınız 24 saat içerisinde Emevi Cami'nde namaz kılacağız diyeceksiniz, sonra milliyetçiyim diyeceksiniz.

İktidar olduğumuzda Süleyman Şah Türbesi'nin toprağımıza götüreceğiz. Biz onlar gibiyiz değiliz, verdiğimiz sözü tutarız.  Herşeye zam geliyor, daha iyi günlerinizi yaşıyorsunuz. Zamlar büyüyecek, bunları maliyeti halka artacak. O yüzden diyorum ki sandığı getirin. Sadece son iki haftada doların yükselişinin faturası bile 100 milyarın üzerinde.

Umutsuzluk bize yakışmaz, en zor şartlarda bile bayrağımızı dalgalandırıp ülkemizi aydınlığa çıkaracağız. Biz Kuvayi Milliyeciyiz.

Milletin cebine el atanlardan hesap soracağız. Ben temiz siyaset istiyorum, elbette iş adamı kazanabiliriz başımın üzerinde yeri vardır. Ama milletin verdiği vergileri alacaksın, köprüden geçerken dolar bazında ödeme alacaksın. Siz hani yerli ve milliydiniz?

Göreceksiniz yeniden Türkiye'yi şaha kaldıracağız.